Chris O'Neill – det vägrar hovet berätta

Chris O'Neill har en hemlighet. Och hovet hjälper till genom att lägga locket på.

Chris O'Neill är en man som håller hårt på sin integritet. Kanske är han den allra mest hemlighetsfulla medlemmen i hela kungafamiljen.

Det stora frågetecknet rör hans dagliga sysselsättning. Hur tjänar egentligen Chris sina pengar? Det han berättat om själv är engagemanget i bolaget Wilton Payments.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris när han och prinsessan Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

Chris O'Neill – här lägger hovet locket på kring prinsessan Madeleines man

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.

Dokumentet som visar att Chris O'Neill är partner i bolaget Gloucester Rain LLP.

Men i förra veckan berättade vi här på Svensk Dam om att Chris också står listad som partner i ett annat bolag. Ett bolag vid namn Gloucester Rain LLP. Det visar handlingar från Companies House, en brittisk statlig myndighet som har hand om bolagsregistrering i England.

Enligt Companies Houses register är Chris fortfarande en aktiv partner, även om vi inte vet exakt vad hans åtagande i företaget medför.

Inget av detta nämns i kungahusets officiella biografi över Chris. Där nämns dock Noster Capital, som Chris lämnade redan 2013.

“Efter sex år i finansvärlden vidareutbildade Herr Christopher O’Neill sig genom ett tvåårigt MBA-program vid Columbia Business School i New York. Efter sin MBA-examen från Columbia 2005 har Herr Christopher O’Neill arbetat som finansanalytiker för fondbolagen Steinberg Asset Management och Noster Capital. Utöver det har han investerat i entreprenörsdrivna bolag”, står det på hovets hemsida.

LÄS OCKSÅ: Kungens pinsamma miss inför alla – stor förvirring

Har tappat miljoner

Svensk Dam har också kunnat berätta att det ekonomiska läget är något kärvt i Gloucester Rain LLP. Bolaget har totala tillgångar på 8,68 miljoner pund, alltså nästan 100 miljoner kronor, efter att tidigare haft tillgångar på över 170 miljoner kronor. Dessutom har kreditinstitutet Endole varnat för att bolagets kreditvärdighet pekar på att företaget kan komma att bli insolvent inom loppet av tolv månader.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia gör kunglig comeback