Chris O'Neill i svartsjukedrama med prinsessan Madeleine

Chris O'Neill i svartsjukedrama med prinsessan Madeleine

Chris O'Neill var inblandad i ett svartsjukedrama. Det avslöjas i en ny bok.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 44?
Slå på ljud

Chris O'Neill är en man med stor integritet. Han vill kontrollera allmänhetens bild av honom i största möjliga mån – men som make till en prinsessa är detta snudd på omöjligt.

2012 föll han till exempel offer för en vidrig smutskastningskampanj. Bakom denna stod en av världens mest skandalomsusade miljardärer.

Chris O'Neill blev smutskastad av Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein och prinsessan Madeleine.

Jeffrey Epstein var besatt av prinsessan Madeleine, sägs det.

I boken “Controversy: Sex, Lies and Dirty Money By The World’s Powerful Elite” kartläggs Jeffrey Epstein, sexbrottslingen som lyckades nästla sig in i det amerikanska samhällets absoluta toppskikt. Författaren Ian Halperin har tidigare berättat för Svensk Dam om kapitlet som är allra mest relevant för oss svenskar: det om prinsessan Madeleine.

– Jag har fått höra att Epstein träffade henne och hennes mamma på en välgörenhetstillställning och han blev besatt av henne, berättade Ian för Svensk Dam.

– När Madeleine bodde i New York sa han att prinsessan Madeleine var världens sexigaste kunglighet. Han var besatt av henne.

Enligt Ian blev Jeffrey Epstein så pass besatt av Madeleine att han började förfölja henne och fota henne i smyg. Oftast hade han anställda som skötte hans "dirty work".

Chris O'Neill i svartsjukedrama

Även Chris föll offer för den sjuke mannens nycker. Epstein blev nämligen "extremt svartsjuk" när han fick höra om Chris romans med Madeleine.

– Han gjorde allt han kunde för att smutskasta O'Neill i finanskretsar. Han hade ett väldigt starkt nätverk i Wall Street. Han försökte sabotera förlovningen. Han försökte men misslyckades. Epstein kände sig förrådd, för han hade förlorat Diana 15 år innan han riktade in sig på Madeleine. De två kvinnorna han förälskat sig i var båda vackra prinsessor. Han misslyckades med att komma nära dem. Trots sin stora förmögenhet och makt, så fick Epstein inse att man inte kan köpa kärlek. Han blev deprimerad och vilsen efter att Madeleine försvann från radarn. När hon gifte sig ett år senare i juni 2013 gav han upp och gick vidare med andra måltavlor, säger en före detta Epstein-anställd i boken.

LÄS OCKSÅ: Därför tillbringade Walther Sommerlath sin sista tid i Sverige