Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neill – sanningen om relationen med prinsessan Madeleine

19 jan, 2021, 18:00 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill har fattat ett beslut om framtiden med prinsessan Madeleine.
Annons
7 oförglömliga saker som Chris O'Neill sagt och gjortBrand logo
7 oförglömliga saker som Chris O'Neill sagt och gjort

Chris O’Neill var tydligt med varför han tackade nej till prinstiteln när han gifte sig med prinsessan Madeleine. Han ville vara sin egen och inte låta sig begränsas av förpliktelserna som kommer med att vara kunglig.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa Chris om sitt beslut i en intervju med magasinet King.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine – sanningen om relationen

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill gör uppoffringar för prinsessan Madeleines skull.

Men då och då gör Chris undantag. Han ställer upp på uppdrag och begivenheter som erbjudits honom, som prinsmake.

Annons

2017 följde Chris med Madeleine till Stockholm för att närvara vid Nobelfesten. Då försökte Expressens dåvarande hovreporter Elias Giertz sätta in Chris uppoffring i en kontext.

– Chris har behövt lägga om sitt liv sedan han gifte sig med Madeleine. Han har avstått kunglig titel, men trots att han avstått det här och velat ägna sig åt sin affärsverksamhet som han bedriver, så har svenska folket en del krav. Det kommer mycket reaktioner när han inte är med. Så jag tror att han lyssnat på det här och han anstränger sig verkligen till max för att försöka vara med på de kungliga festligheterna, sa Elias.

– Det är också ett sätt att visa stöd för Madeleine. Klart att det är mycket roligare att gå på Nobel om man har med sig sin make. Så det skulle jag verkligen tro att han har tagit intryck av. Sedan ska man komma ihåg att i grunden tycker Chris att det är ganska roligt och viktigt att representera Sverige. Men man får också respektera att han har ett annat jobb.

Annons

Så svarar Chris O'Neill på kritiken

Chris är mycket riktigt medveten om kritiken som han fått när han inte dykt upp på olika tillställningar.

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna, sa Chris i en intervju med Expressen.

Annons