Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills ärliga ord om avundsjukan på Madeleine – misstanken stämmer

31 mar, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Chris O'Neill om avundsjukan.
Annons

"H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023", gick det att läsa i ett pressmeddelande från hovet i mars 2023.

En välkommen nyhet, eftersom Madeleine under många år bott utomlands.

Kanske inte så konstigt, i och med att det var i New York hon träffade sin man, Chris O'Neill. Paret fick tre barn tillsammans och har under majoriteten av barnens livstider bott i Florida.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Flytten till Sverige sköts upp

Men inte långt efter beskedet om flytten hem till Stockholm kom en korrigering – flytten skjuts upp till 2024.

Och än så länge har vi inte hört något mer. Huset i Florida ligger fortfarande ute till försäljning och priset har till och med sänkts flera gånger.

Annons

Hovexperten om Chris ovilja att flytta

Många spekulerar i om det har att göra med Chris O'Neills eventuella ovilja att flytta till Sverige.

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor, har Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tidigare sagt.

Madeleines och Chris hemliga kodspråkBrand logo
Madeleines och Chris hemliga kodspråk

Chris O'Neill om Madeleines vänskapskrets

Och faktum är att Chris tidigare nämnt att han tycker att det är krångligt med förflyttningar. Inte för att han är ovan – som barn var han en nomad och idag har han vänner utspridda i hela världen, utan för att han aldrig haft en fast, trygg punkt.

Annons

– Ja. I Schweiz studerade jag tillsammans med andra barn som kom från alla delar av världen, och den situationen var ungefär densamma i Boston. Så en av fördelarna är att mina vänner i dag är spridda över hela världen, till skillnad från Madeleine, som är född och uppvuxen helt och hållet i och kring Stockholm och därmed har alla sina vänner här, har Chris sagt i en intervju med Kings Magazine 2018.

"Kan vara avundsjuk"

Han menar att han kan åka till alla världens hörn och kanter och alltid träffa vänner.

– Men vad jag inte har är ett brett umgänge på en och samma plats, där jag kan träffa alla mina vänner samtidigt. Så är det för Madeleine: När hon kommer hem finns alla här. Jag kan vara avundsjuk på den situationen, precis som jag tror att hon lika ofta kan vara avundsjuk på min.

Annons