Chris O'Neills omtalade ekonomi – kan ta ut svindlande summan

Chris O'Neills omtalade ekonomi – kan ta ut svindlande summan

Foto: Shutterstock/TT

Chris O'Neill var mycket säker på att hans företagssamhet skulle fortsätta efter giftermål med Madeleine. Så här gick det!
7 saker du inte visste om Chris O'Neill
0:47

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om Chris O'Neill

(0:47)

Slå på ljud

Chris O'Neill är mannen som lyckades fånga prinsessan Madeleines hjärta. Utöver att vara ingift i svenska kungafamiljen är Chris en amerikansk–brittisk finansman.

När en man gifter sig med en prinsessa i Sverige erbjuds han enligt tradition en prinstitel av kungen.

Det blev även Chris O'Neill erbjuden – men han tackade nej.

Varför?

Finansmanen Chris var inte beredd att ändra sitt liv så pass mycket att han skulle stänga igen kiosken på sina företag. Han ville helt enkelt fortsätta driva egen verksamhet. Något man avsäger sig som prins av Sverige.

Chocken! Chris O'Neill har tatuerat sig – oklara motivet

Så här går det för O'Neill ekonomiskt

Efter sitt val att fortsätta sin verksamhet så är det kanske inte så märkligt att hans företag blev mycket bevakade av media.

Varför var företagandet så viktigt för Chris? Har det gått bra sedan hans val att fortsätta sin verksamhet?

O'Neill startade ett företag samma år som giftermålet med Madeleine. Företaget, Wilton payments, fokuserar på betallösningar.

I augusti 2020 rapporterade Expressen att Wilton Payments gått med förlust i flera år och att själva bolaget är så litet att man inte behöver upprätta någon fullständig årsredovisning, detta går att läsa i en inlaga till brittiska motsvarigheten till Bolagsverket. Företaget ägs av svågern John D'Abo.

Förutom bakslaget med Wilton Payments har två av Chris bolag, Wilton Partners LLC och Warwick Partners LLC, lagts ner, något Svensk Damtidning skrivit om tidigare.

Chris fick generösa miljonerna av sin far

Utöver Chris ekonomiska bakslag har det funnits tillfällen då Chris har gått i mer vinst än andra, trots en påstådd rättvis uppdelning.

Han fick nämligen ärva sju miljoner efter sin far. Paul O'Neill lämnade efter sig drygt 25 miljoner.

Hans systrar fick dela på resten av pengarna. De fick runt fyra miljoner kronor var - trots att det i testamentet stod att allt "skulle delas rättvist", skriver Expressen.

Något som är säkert är att vi lär återkomma till Mr Chris O'Neills ekonomi!

Foto: Shutterstock/TT