Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills hemlighet sprids nu utomlands – hovet väljer att kommentera

03 jul, 2023, 06:58 

Chris O'Neills alla turer sprids nu i utlandet.

Annons

När prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen landade i Sverige för att fira sommaren med kungafamiljen, var det många som trodde att det var en försmak på vad som komma skulle.

Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Florida-familjen hade ju bestämt sig för att sälja lyxvillan i Pinecrest, Florida, ta sina väskor andra sidan atlanten, flytta tillbaka till Sverige och installera sig på Hovstallet i centrala Stockholm.

Så blev det inte. Flytten hade dragit ut på tiden, det var för mycket att rodda med på så kort tid, enligt hovet, och Madeleine med familj fick helt enkelt skjuta upp Sverigeflytten till 2024.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bestämt sig för att skjuta på flytten till Sverige.

Hovet kommenterar Chris beslut

Sen kom beskedet att Chris O'Neill blivit tysk. Redan i mars hade han beviljats ett medborgarskap i landet, kunde Expressen rapportera, och han kunde numer titulera sig EU-medborgare.

Annons

Chris, som är berättigad ett tyskt medborgarskap via sin mamma, har sedan tidigare ett amerikanskt och brittiskt pass. Han har också en gång i tiden varit tysk medborgare, men när landet ändrade lagstiftning kring antalet medborgarskap valde han att inte förnya sitt pass.

– När tysk lagstiftning hindrade medborgare att ha fler medborgarskap resulterade det i att Chris inte förnyade sitt tyska medborgarskap, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Så skrivs det om Chris och Madeleine i utlandet

Ja, att det händer intressanta saker runt Madeleine och Chris är tydligt. Även i utlandet har flera medier uppmärksammat både bromsandet av flytt och Chris nya medborgarskap.

Annons

Norska Se och hör skriver så här om Chris nya medborgarskap:

”Med det är han medborgare i USA, Storbritannien och Tyskland, och har inga problem att invandra till Sverige”.

Tidningen väljer även att referera till hovets kommentar om Madeleines och Chris uppskjutna flytt.

– Det är så mycket saker att ta hänsyn till, saker som tagit längre tid än beräknat och därför så har familjen valt att inte forcera den här flytten tillbaka till Sverige. De försöker få till det så att det passar så bra som möjligt för framför allt barnen, säger Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine med familj får vänta med att flytta till Sverige.

Foto: TT

Annons