Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills nya svek mot svärfar kungen

08 nov, 2023, 06:30 

Chris O'Neills nya beslut kommer säkerligen väcka reaktioner.

Annons

Planen är att ett flyttlass till Sverige ska gå nästa år för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Men ännu bor de kvar i lyxvillan i Pinecrest, 800 mil bort från resten av familjen.

Det går inte att hymla med att avståndet sätter spår. Nu har det återigen satt käppar i hjulen – och det påverkar kungen.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill missar Nobel 2023

Det är den kungliga kalender som hovet uppdaterar regelbundet som avslöjar Chris och Madeleines senaste drag.

I december infaller ju en av de allra viktigaste dagarna i kungafamiljen arbete: Nobel.

Kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet dyker upp varje år på banketten, och det är som sagt en av de största dagarna på året.

Men prinsessan Madeleine och Chris O'Neill som bor i USA, är inte att räkna med i år heller – de kommer inte dyka upp.

Annons

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, har hovet sagt tidigare år.

Att de missar Nobelfesten 2023, är fjärde året i rad för Madeleine, och sjätte för Chris O'Neill. Och givetvis påverkar detta kungafamiljen direkt, som måste dra ett större lass.

Dessutom är det ingen hemlighet att kungen gillar när hela kungafamiljen är samlad, speciellt sådana här viktiga dagar. Men nu får han klara sig utan både Madeleine, och Chris.

Prinsessan Madeleine på Nobelbanketten 2019
Visst är det trist att Madeleine inte dyker upp, man hade ju verkligen velat se vilken galaklänning hon skulle ha burit!

Chris O'Neills oväntade nobb väcker förvirring

Tidigare år har hovet förklarat nobben med avståndet, och visst stämmer det att det är en lång enkelresa från Florida till Stockholm.

Annons

Under åren de varit bosatta utomlands har några av dessa uteblivna besök väckt större reaktioner än andra. I fjol till exempel, missade Chris O'Neill kronprinsessan Victorias traditionsenliga födelsedagsfirande på Öland.

Hovet uppgav då att det var arbete som kom emellan. Någon som höjde på ögonbrynen då var Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall:

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland.

Foto: TT

Annons