Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Chris O'Neills ofattbara kärlekspresent till Madeleine – som kostar över miljonen

09 okt, 2023, 07:30 

Chris O'Neill vet hur man skämmer bort sin käraste.

Annons

Affärsmannen Chris O'Neill lyckas vara något av en mystisk familj i kungafamiljen, samtidigt som han är gift med en prinsessa. Det är helt enkelt ett aktivt val. Han har sagt det bäst själv:

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke.

Chris vill hellre vara affärsman, vilket inte hade gått med en prinstitel och kungliga plikter. Och hans hårda arbete har gett avkastning.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Chris O'Neills jobbdag – det gör han

Prinsessan Madeleines make lever ett hektiskt liv, och företag som kräver mycket engagemang och tid. I en sällsynt intervju med King berättade han hur en vanlig jobbdag i hans liv kan se ut. Vid tillfället bodde prinsessfamiljen i London.

Annons

– Jag har mitt eget kontor, fullt av stora skärmar, och jag jobbar nära två partners som båda är smartare än jag och som jag lär mig mycket av. Om jag behöver resa, vilket inte är sällan, är det en stor fördel att bo i London, eftersom det avgår flyg dit jag behöver åka en gång i halvtimmen, berättade Chris och fortsatte:

– Det är fullt möjligt för mig att vara på plats för ett tidigt möte i Milano och ändå vara hemma till kvällen. Det blir en lång dag, men jag får sova i min egen säng.

Om Chris hade tackat ja till kungens erbjudande om att bli prins hade han inte kunnat jobba med sina bolag. Såhär har han sagt till Expressen:

– Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Madeleine och Chris ett par månader efter bröllopet 2013.
Annons

Chris O'Neills dyra kärleksgåva till prinsessan Madeleine

Chris och Madeleine lever ett liv i lyx och flärd, och får inget apanage. Men pengarna rullar in ändå, det märks tydligt på de lyxgåvor som Chris gett sin hustru under åren.

Priset går till den förlovningsring han gav Madeleine när de skulle lova varandra evig kärlek. Någon exakt prislapp finns givetvis inte, men flera experter har under åren värderat den till en bit över miljonen, och att diamanten överstiger fyra carat, både i renhet och färg.

Annons
Prinsessan Madeleines förlovningsring
Madeleines pampiga ring.

– Den är säkerligen i miljonklassen. Det är bara att konstatera att det är en väldigt exklusiv ring, sa Johanna Pietsch, intendent på smyckeavdelningen på Bukowskis, till Expressen.

Dessutom gav han Madeleine en lyxklocka för ett par år sedan, en Rolex Datejust. Den uppges kosta runt 100 000 tusen i affär.

Foto: TT

Annons