Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O’Neills tydliga beslut för barnen

18 feb, 2021, 19:00 
Chris O’Neill Prinsessan Madeleine
Chris O’Neill är en man med principer. Han har bestämda åsikter om hur saker ska göras – och det blir extra tydligt i hans agerande med barnen.
Annons
Därför är Chris O'Neill inte prins!Brand logo
Därför är Chris O'Neill inte prins!

Några timmar efter att han hållit nyfödda Leonore i famnen för första gången rattade den annars så private Chris O’Neill en kunglig pressträff på Weill Cornell-sjukhuset på Manhattan som har gått till historien som den absolut härligaste någonsin.

Han bjöd verkligen på sig själv!

Chris O’Neill Prinsessan Leonore nyfödd BB Pressträff New York Weill Cornell
Chris O'Neill 2015: Första dagen som pappa.

Chris kavlade upp tröjarmen och visade fotavtrycket som han hade gjort av sin 12 timmar gamla dotters pyttelilla fot. Sa att Leonore liknade sin mamma prinsessan Madeleine och att det var allt han han bett om. Och rundade av med ett ärligt ”Snart ska jag hem och fira med en drink!”.

Chris tog alla med storm, och av oss på Svensk Dam fick han tio charmpoäng av tio möjliga.

Annons
Chris O’Neill Prinsessan Leonore nyfödd BB Pressträff New York Weill Cornell
– That's her little foot from last night!

Men sedan tog det stopp, trots att manegen så att säga var krattad: Något hände under de 16 månader som hann gå från att Leonore kom till världen den där februaridagen 2014 och fram till att prins Nicolas föddes i juni 2015. För väl hemma i Sverige sa nyblivna tvåbarnspappan Chris O’Neill NEJ: ”Det blir ingen pressträff”!

Så gick det knappt tre år och lagom till den där kalla marsdagen när prinsessan Adrienne kom till världen hade han mjuknat något, då fick vi ändå ställa några frågor utanför Danderyds sjukhus.

Nybliven trebarnspappa 2018.

Men på det hela taget har Chris varit tydlig med sin hållning: Han är en privatperson som råkar vara gift med en prinsessa, och stöttar sin hustru när det krävs. Men annars tänker han inte ägna sig åt att synas offentligt.

Annons

Chris O’Neill: Därför vill han inte synas

Prins Nicolas Prinsessan Leonore Prinsessan Adrienne Prinsessan Madeleine
Inte en skymt av Chris på familjebilderna.

Så frågan är vad som fått Chris O’Neill att backa undan från offentligheten?

Ja, mycket handlar nog om att han är uppvuxen med en pappa som levde och verkade i den brittiska finansvärlden, och där är diskretion en hederssak.

Men sannolikt har kungens beslut om ett mer slimmat kungahus också spelat in. De diskussionerna hade ju pågått länge i kungafamiljen innan kungen till sist skrev under det där dokumentet som i princip gjorde fem av hans barnbarn till... ja privatpersoner med flotta titlar. Och då minskade ju pressen även på Chris.

Foto: TT, Prinsessan Madeleine/Instagram.

Annons