Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills vemodiga dag – går miste om allt: "En sorg"

04 jul, 2023, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Chris O´Neill
Chris och Madeleine flyttar till Sverige under 2024. Foto: TT

Idag saknar nog Chris USA lite extra.

Annons

Chris O´Neill och prinsessan Madeleine träffades under hösten 2010. Men det var först 2011 som Madeleine bestämde sig för att kalla den amerikanske affärsmannen för sin pojkvän.

Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Sanningen bakom Madeleines uppskjutna flytt • Chris är tysk – igen • Fergie opererad för bröstcancer – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Madeleine och Chris flytt till Sverige

När Chris sedan, 2012, blev inbjuden till Estelles dop förstod man att han var välkommen in i familjen. 2013 kunde vi sedan höra bröllopsklockorna ringa när de gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm och idag har de tre fantastiska barn. Paret bodde i Sverige under en kort period men flyttade sedan utomlands.

Först gick flyttlasset till London men 2018 flyttade de till Miami, Florida och har levt i USA sedan dess. Men under maj 2023 meddelade paret att de kommer flytta hem till Sverige igen. Detta på grund av att barnen ska få en svensk skolgång. Flytten var planerad i augusti i år men har nu flyttats upp till 2024.

Chris och Madeleine
Chris och Madeleine träffades 2010. Foto: TT

Chris O´Neill den blyga svärsonen

Trots att Chris blev kunglighet efter att han gifte sig med Madeleine har han varit en blyg sådan. Han har ofta stannat i USA under olika kungliga sammanhang för att jobba och syns inte lika flitigt som exempelvis Sofia och Daniel.

Annons

Efter flytt-nyheterna har Madeleine och Chris synts till mer under de kungliga evenemangen som nationaldagsfirandet och de kommer närvara vid storasyster Victorias födelsedagsfirande på Öland, då de är på besök i Sverige under sommaren.

Chris missar firandet i USA

Trots att Sverige är väldigt fint land bankar nog Chris hjärta lite mer för USA då det är hans hemland. Och idag bankar det nog lite extra då det är den 4 juli, vilket är USA:s självständighetsdag som brukar firas med både fyrverkerier och fest. Men Chris är i Sverige och missar firandet i år.

– Chris har ju flera medborgarskap, men hans hjärta brinner lite extra starkt för USA. Det är ingen slump att han och Madeleine valde just USA att bo i, och inte England, som är Chris andra hemland. Självfallet hade han velat vara på andra sidan Atlanten och fira nationaldagen. Jag kan tänka mig att det är en sorg för honom, att missa fyrverkerierna och allt annat som äger rum idag. Det blir svårt att återskapa på egen hand här i Sverige, säger Svensk Dams kungliga reporter Sebastian Mattsson.

Vi hoppas att Chris kommer trivas i Sverige och troligtvis tar de med sig några av de amerikanska traditionerna över Atlanten. Och idag firar de nog 4 juli på sitt eget lilla sätt med barnen trots att de inte befinner sig i USA.

Annons