Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris saknas vid Madeleines sida i Florida – det har hänt egentligen

05 dec, 2023, 09:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine strålar på den nya bilden, men var är Chris? Här är förklaringen till prinsessmakens frånvaro.
Annons
Madeleines och Chris hemliga kodspråkBrand logo
Madeleines och Chris hemliga kodspråk

I samma sekund som Madeleine föddes var hennes öde bestämt – hon är prinsessa, och det innebär ett speciellt liv.

Men viljestarka Madeleine har ändå alltid gått sin egen väg. Hon har skött prinsessrollen på sitt sätt, de senaste åren från Florida.

Där har hon främst jobbat bakom kulisserna med hjärteprojektet Childhood, men på senaste tiden har vi sett allt mer av henne.

Nu senast, i söndags. Men Chris O'Neill lyser med sin frånvaro – och det finns en helt logisk förklaring.

Därför saknas Chris vid Madeleines sida

Prinsessan Madeleine och Chris möts på många punkter, inte minst i sin ovilja att stå i rampljuset.

Ja, Madeleine har ju beskrivit sig som blyg i olika sammanhang och Chris har sagt att han inte gillar att känna sig bevakad.

Annons

Han tackade också nej till prinstiteln 2013 för att kunna fokusera på sitt jobb som affärsman. Som han sagt till magasinet King:

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O'Neill, min far var Paul O'Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst.

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O'Neill.

Så Chris var tydlig från början med att han inte kommer ta sig an officiella plikter som han skulle gjort om han var prins.

Så det är alltid något av en bonus när Chris tycker upp, men alltså inte något man kan räkna med i alla sammanhang.

På senaste tiden har vi dock sett lite mer av prinssmaken. Till exempel var han vid Madeleines sida på Childhoodgalan i New York i oktober och middagen för Nobelpristagare i Washington för några veckor sedan.

Men på söndagens uppdrag, då Madeleine markerade 1:a advent i Svenska kyrkan i Florida, var hela tiden planen att bara prinsessan skulle vara med.

Vi fick dock en överraskning i form av prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne och allt förevigades på bild:

Då kommer Madeleine och Chris till Sverige

Det borde dock inte dröja allt för länge innan vi får en glimt av Chris. Hovet har meddelat till Svensk Damtidning att prinsessfamiljen planerar att komma till Sverige till jul.

Och då kan det hända att vi får en bild på prinsessfamiljen i Sverige. Så här såg det till exempel ut 2021, då Chris, Madeleine och barnen var här.

Foto: TT

Annons