Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris starka stöd till Madeleine – går utanför komfortzonen

13 nov, 2023, 17:00 
Louise Wibergh Lenti
Madeleine och Chris
Chris kärlek för Madeleine visar sig extra tydlig vid dessa tillfällen!
Annons
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Det är ingen nyhet att Chris O'Neill helst vill leva ett liv utanför rampljuset. Han har tackat nej till prinstiteln och vill leva sitt liv på sina villkor.

Det finns dock tillfällen då han bortser från sin egen vilja – för Madeleines skull.

Delad glädje – dubbel glädje

Både Chris och Madeleine uppskattar sin integritet. De senaste fem åren har de bott i Florida där de kunnat njuta av ett soligt och förhållandevis anonymt liv.

Däremot är Madeleine medveten om att det finns vissa förväntningar av henne i egenskap av prinsessa. Hon ser därför till att närvara vid de viktigaste officiella tillställningarna. Eftersom hon inte får något apanage har hon större möjlighet att välja vilka tillställningar som hon vill närvara på, till skillnad från hennes syskon som har större krav på sig.

Annons

Det finns däremot ett hjärteprojekt som Madeleine aldrig skulle backa undan från: Childhood foundation. Childhood betyder otroligt mycket för Madeleine och det är Chris väl medveten om.

Madeleine, Chris, Childhood
Madeleine och Chris på röda mattan vid galan för Childhood tidigare i höst.

För att visa sitt stöd för sin fru följde Chris med henne på Childhoodgalan i oktober. Tillsammans stod de på röda mattan och Madeleine strålade lite extra när hon fick ha sin älskade Chris vid sin sida.

Chris fina stöd till Madeleine

Natten till tisdag, svensk tid, är det dags igen. Madeleine lämnar Florida för att närvara vid vad som i den kungliga kalendern beskrivs som "middag med anledning av 2023 års Nobelpris".

Annons

Middagen hålls i Washington D.C. och enligt kalendern är det både Madeleine och Chris som ska medverka.

När Svensk Dam kontaktade hovets informationsavdelning förtydligade de middagens innehåll i ett mailsvar:

"Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill närvarar vid ambassadörens middag som hålls i närvaro av de amerikanska nobelpristagarna."

Den här galamiddagen är en tradition som funnits i över 20 år där amerikanska Nobelpristagare bjuds in till House of Sweden i Washington.

Trots att han inte är helt bekväm med det kommer Chris följa med sin älskade fru och stötta henne under galamiddagen. Det är sann kärlek det!

Foto: TT

Annons