Chris utseendeförändring avslöjas i nya filmen

Chris O'Neill visar sig öppet för första gången på nio månader.Hans utseende har förändrats – på en viktig punkt.

Påskhälsningen från kungahuset fick nätet att glöda. I skrivande stund har klippet fått över 250 000 visningar på Instagram och kommentarsfältet är fullt av glada tillrop.

Kanske var några av dessa 250 000 tittare extra nöjda med att få se en skymt av en specifik person: Chris O’Neill. Prinsessan Madeleines make föredrar att verka i det dolda och dyker sällan upp i offentliga sammanhang. Faktum är att han, före påskhälsningen på Instagram, inte setts av det svenska folket sedan Victoriadagen i somras. Det blir alltså sammanlagt nio månaders radioskugga för 45-åringen.

Chris O’Neill – så har hans utseende förändrats

Och nu när han dök upp igen, kunde vi på Svensk Dam inte undgå att lägga märke till en detalj – en liten men ändå signifikativ förändring i Chris utseende.

Chris O’Neill bär ett par glasögon i en kedja runt halsen!

Johanna Lejon är modeexpert och stilanalytiker på Svensk Dam. Hon noterade såklart förändringen.

– Nu har Chris sällat sig till glasögonskaran i den svenska kungafamiljen. De flesta av medlemmarna har ju faktiskt glasögon, även drottning Silvia, Carl Philip, Madeleine och Sofia, men de använder dem inte lika frekvent som exempelvis kungen och prins Daniel, säger Johanna.

Man får inte se mycket av glasögonen i filmen – men Johanna hann snappa upp några detaljer.

– Vad jag kan se bär Chris ett par enkla läsglasögon i en ganska klassisk modell. Ganska diskreta – men snygga. Jag skulle tro att han inte riktigt trivs i dem, men att han använder dem, som många oss andra, eftersom han måste. Det vore roligt om Chris, framöver när han kanske behöver dem mer permanent, skulle satsa på ett par riktigt framträdande bågar. Det skulle ge hans ansikte en fin karaktär tror jag. Och han har ju faktiskt många personer inom den svenska kungafamiljen att rådfråga. Oscar Magnuson, kungabarnens kusin och Christinas och Tosses son, är ju glasögondesigner, och Carl Philip har själv designat ett flertal bågar för Synsam, säger Johanna.