Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Då kan Victoria möta Shaman Durek: Träffar Märtha Louise i Oslo

09 jun, 2022, 16:00 
Kronprinsessan Victoria

Victoria åker till Oslo för att fira sin guddotter Ingrid Alexandra – och träffa nyförlovade Märtha Louise.

Annons
KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!Brand logo
KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!

Banden mellan svenska och norska kungafamiljen är nära och starka – och nästa vecka åker kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, till Oslo för att vara med vid norska kungaparets stora familjehögtid.

– Kronprinsessparet närvarar vid galamiddagen med anledning av Prinsessan Ingrid Alexandras myndighetsdag, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning till Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessparet – snart på väg till Oslo.

Men detta betyder också att vi kan få se ett mycket speciellt möte.

Annons

Prinsessan Märtha Louise, 50, är ju nyförlovad med den kontroversielle Durek Verrett, 47, som verkar som schaman och som flera gånger har skapat kritikstorm i Norge med sitt agerande och sina uttalanden.

Kärleksbomben briserade i tisdags – och galamiddagen äger rum om tio dagar. Bland de kungliga gästerna kommer vi att få se hela den norska kungafamiljen – inklusive prinsessan Märtha Louise som flyger hem från Los Angeles. Det är bekräftat av norska hovet.

Märtha Louise och Durek Verrett
Prinsessan Märtha Louise med ringen på fingret.

Återstår då att se om om denna kungliga stjärnsmäll kommer att bli av.

Annons

Kanske avstår Shaman Durek helt enkelt från att närvara, av hänsyn till 18-åriga Ingrid Alexandra. Detta är ju trots allt hennes stora dag och prinsessan Märtha Louise vid Shaman Dureks sida på hans första kungliga galamiddag – det skulle ju sannolikt stjäla showen helt.

Så firas Ingrid Alexandra – fest i dagarna två

Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra.

När hon fyllde 18 och passerade myndighetsstrecket var det fortfarande pandemiregler som gällde och därför sköts det stora firandet upp. Men nästa vecka är det alltså dags och festligheterna inleds redan på torsdagen. Då hyllas prinsessan Ingrid Alexandra av den norska regeringen på Oslos flaggskepp, det nya biblioteket Deichman Bjørvika.

Annons

Sedan följer den stora galamiddagen kvällen därpå, med utländska kungliga gäster och prinsessan Ingrid Alexandra i tiara för allra första gången.

Vad är en schaman?

Så här skriver shamanism.se på sin hemsida:

”En shaman reser i ett förändrat medvetandetillstånd (trans) med hjälp av sina kraftdjur och andehjälpare, till andra delar av verkligheten (andevärlden) för att hämta kraft och/eller information tillbaka till den här delen av verkligheten i något helande syfte.”

Shaman Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Nyförlovade.

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons