Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises kärleks-smaragd – så dyr var förlovningsringen!

08 jun, 2022, 06:30 
Prinsessan Märtha Louises förlovningsring
Den hemliga designern – och den galna prislappen. Här är sanningen om prinsessan Märtha Louises förlovnings-smaragd från Brasilien!
Annons
KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!Brand logo
KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!

Här har du den – ringen som Shaman Durek, 47, trädde på prinsessan Märtha Louises finger när han friade:

Maffig. Glamourös. Och med en skimrande grön sten. En jättesmaragd!

Runtom gnistrar 41 diamanter – och enligt parets talesperson har Shaman Durek själv varit med och designat ringen, i nära samarbete med juveldesignern Joy Sangalang Smith. Ett projekt som tog ett halvår. Det skriver People.

Prinsessan Märtha Louises förlovningsring skapad av juveldesignern Joy Sangalang Smith
Fransk manikyr – och en kunglig förlovningsring som är ”mycket av allt”! Inte konstigt att Märtha Louises smaragd har blivit en snackis.

Men det är förstås smaragden – etiskt bruten i Brasilien och på 3.5 carat – som får alla att tappa hakan.

Annons

Flera av de norska juvelexperter som närstuderat den kungliga förlovningsringen konstaterar dock att den är påtagligt ”o-norsk”. Men old school-glamourös – det är den. Fast the American way!

Detta är kort sagt en ring som skulle få vilken Hollywoodstjärna som helst att gå i spinn – men nu sitter den på kungadottern Märtha Louises vänstra ringfinger.

Prinsessan Märtha Louises förlovningsring skapad av juveldesignern Joy Sangalang Smith
Vilken statement-ring! Och valet av sten ska vara en blinkning till Märtha Louises smaragdälskande mamma drottning Sonja.

Utformningen är speciell och bär inte oväntat på ett budskap, så där som Märtha Louise gillar:

12 av diamanterna bildar en symbolisk sköld som ska skydda hennes och Shaman Dureks heliga förbund mot omvärldens negativa blickar.

Annons

Och de tre diamanterna som sitter på var sida om ringens fästen står för Märtha Louises tre döttrar Maud, 19, Leah, 17, och Emma, 13. Dessutom sägs ytterligare fyra diamanter representera de fyra elementen: Eld, vatten, jord och luft.

Prinsessan Märtha Louises förlovningsring

Shaman Durek och prinsessan Märtha Louise vid sin förlovning
Prinsessan Märtha Louises förlovningsring: ”Ikke veldig norsk” konstaterar gemmologen Remy Bugge.

Men priset då? Ja, det beror helt på vilken kvalitet den har, den där biffiga smaragden. Experterna tycker att den eventuellt ser lite ljus ut, och det skulle i så fall dra ner värdet. Men det kan också bero på ljuset i själva bilden.

Annons

Så ringen måste ses i levande livet för att säkert kunna värderas, vilket gör att spannet i det här läget blir väldigt brett:

– Prismässigt kan det handla om allt från 100 000 kronor till en miljon, säger den norska gemmologen Remy Bugge till norska Børsen. Men han tror samtidigt att ett värde mellan 300 000 och 500 000 kronor är mer sannolikt.

Prinsessan Märtha Louise i tiara
Nyförlovad! Men något datum för bröllopet är ännu inte satt.

Alla är dock rörande eniga om att ringen är som gjord för prinsessan Märtha Louise, 50. Hon gillar ju att sticka ut – och någon liten klen briljantring hade inte varit hennes grej!

Foto: TT.

Victoriakonserten 2022
Annons