Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Sofias lyxsmycke från Carl Philip – kolla in prislappen!

30 aug, 2021, 11:23 
Prinsessan Sofias pushpresent
Vacker, glamourös – och väldigt spektakulär. Så här mycket kostade ringen som prinsessan Sofia fick i pushpresent av prins Carl Philip.
Annons
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!Brand logo
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!

Nu vet vi mer om prinsessan Sofias nya spektakulära kärlekssmycke! Hon bar det när prins Julian döptes och det är en riktig statementring. Varje gång som Sofia lyfte handen för att stryka bort luggen från ögonen lyste stenarna i solen.

Det är en grön aventurin, en blå topas och en bergkristall och på varje guldring sitter det också en liten diamant.

Prinsessan Sofias ring från Bigli Ringar
Kärleksgåvan från prins Carl Philip. Snett ovanför sitter Sofias förlovningsring och vigselring.

Ringen kommer från juveleraren Bigli, grundad 1997, och juvelerarna Laurence Aerens and Thierry Spitaels säger att de är djupt hedrade:

Annons

– Det är en otrolig ära för oss att prinsessan Sofia valde att bära Bigli!

Prinsessan Sofias nya ring

– Det är ett belgiskt märke och nytt i Sverige, såvitt vi vet är det inte många privatpersoner som har burit det ännu. Däremot en hel del kända profiler som Kristin Kaspersen, Sanna Nielsen, Nikki Amini och Jenny Alversjö, säger Camilla Coene på Starstudio PR, som representerar Bigli i Sverige.

Men att detta är en kunglig gåva återspeglas också på prislappen: Just den kombinationen som prins Carl Philip har valt till sin älskade kostar 62 000 kronor.

Prinsessan Sofias ring ringar från Bigli Prislappen
Prinsessan Sofias kärleksring från Bigli: En citronkvarts med grön aventurin, en blå topas och en bergskristall. Allt infattat i 18 karats guld, med en liten signatur-diamant på varje ring.

Prinsessan Sofias kärleksgåva består alltså av tre ringar som sitter intill varandra och bildar en enhet, och enligt uppgift till Svensk Dam är detta den pushpresent som prinsessan Sofia fick av prins Carl Philip: De tre ringarna symboliserar parets tre barn, prins Julian, prins Gabriel och prins Alexander.

Annons
Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Prins Alexander Prins Julian Prins Gabriel Barnen
Hela familjen samlad.

– Prinsen har köpt den till prinsessan Sofia som gåva och vi vet egentligen bara att prinsessan har fått den nyligen och att hon är väldigt glad och stolt över dem, säger Camilla Coene på Starstudio PR.

– Vi vet ju inte säkert att ringarna symboliserar sönerna, men färgerna stämmer precis överens med färgerna på prinsarnas månadsstenar, så man kan ju ana ett samband! Det verkar finnas en väldigt fin tanke på bakom.

Prinsessan Sofia ny ring nya ringen Bigli
Ringarna från Bigli som de ser ut en och en. Just nu säljs de exklusivt av Hellströms Guld på Nybrogatan 36 i Stockholm.

Foto: TT, Starstudio PR, Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna.

Annons