Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia shoppade loss till Villa Solbacken: ”Stannade fyra timmar”

28 jan, 2021, 20:00 
Prinsessan Sofia C.I.A Cederbergs Interiors
Prinsessan Sofia shoppade loss i fyra timmar – och nu har 300 kvadrat stora Villa Solbacken fått franska stolar och ett recyclat ekbord.
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

Trädgårdsmöbler. En fransk linneduk och ett gäng antika olivoljekrus från Medelhavsområdet. Samt en tre meter lång skänk med spröjsade glasdörrar, byggd efter specialmått för att passa in på Villa Solbacken.

Det var några av sakerna som prinsessan Sofia slog till på under sin powershopping till familjens funkisvilla på Kungliga Djurgården. Platsen var Richard Cederbergs interiörfirma c.i.a_cederbergs_interiors i södra Dalarna.

– Prinsessan Sofia var så trevlig! Jättesympatisk! Hon var ju här i fyra timmar så vi hann prata en hel del, säger Richard Cederberg till Svensk Dam.

Prinsessan Sofia Lill Andersen Richard Cederberg C.I.A Cederbergs Interiors i Dalarna
Prinsessan Sofia och hennes inredare Lill Andersen shoppar loss, till höger Richard Cederberg som driver c.i.a_cederbergs_interiors.

Hur fick ni kontakt?

– Det var hennes inredare som kontaktade mig,

Var prins Carl Philip också med?

– Nej, han var upptagen på annat håll, men prinsessan ringde honom och stämde av innan hon bestämde sig.

Annons

Detta var för ett och ett halvt år sedan, i augusti 2019, och i våras var det långa specialbyggda sideboardet klart för leverans till Villa Solbacken.

– Och när prinsessan Sofia och prins Carl Philip la ut sin digitala påskhälsning från sin uteplats så kände jag igen det mesta. Både ekbordet och järnstolarna har de köpt av mig. Ja, glasvasen som påskriset står i också. Och i bakgrunden såg man min zinktunna. Den tror jag förresten att de använde även på sina adventsbilder.

Prins Carl Philip Prinsessan Sofia Prins Gabriel Prins Alexander Villa Solbacken C.I.A Cederbergs Interiors
Minns du prinsfamiljens påskhälsning från uteplatsen på Villa Solbacken? Bordet, recyclat av 400 år gammalt timmer, och de franska järnstolarna i sekelskiftesmodell hade prinsessan Sofia köpt hos Richard Cederberg ett halvår tidigare.

– Jag minns att jag föreslog några stenlejon också, men då log Sofia och sa att prinsen växte upp med så många lejon, så han var nog inte så sugen på det. Han gillar modern design bättre.

Annons

Richard Cederberg, med 33 000 följare på Instagram, berättar att han har handlat med antikviteter och vintage i 30 år, de sista 15 med fokus på uppköpsresor i Istanbul, Marrakech, södra Grekland, Ungern, Rumänien, Frankrike och England.

Prinsessan Sofia hos C.I.A Cederbergs Interiors
Prins Carl Philip sa ”Tack, men nej tack!” till stenlejonen.

Bland kunderna finns även Richards gode vän, TV4-profilen Karl Fredrik på Eklaholm.

– Jag ska åka ner med en leverans till honom i nästa vecka.

Men som privatperson går det faktiskt inte att handla direkt av Richard Cederberg: Han är grossist och säljer bara till företag. Att prinsessan Sofia kunde shoppa loss berodde på att hon gjorde uppköpen genom sin inredare Lill Andersen, som också var med som smakråd vid köptillfället.

Så har Sofia och Carl Philip inrett Villa Solbacken

Prinsessan Sofia Inredare Lill Andersen C.I.A Cederbergs Interiors Dalarna
Nästan hemmaplan: Prinsessan Sofia och hennes inredare Lill Andersen hos C.I.A Cederbergs Interiors i södra Dalarna.

Foto: TT, Instagram.

Annons