Hetaste babynamnen: Det ska Sofias och Carl Philips barn heta

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip

Blir det en prinsessan Alice – eller en prins Erik? Här är nio heta namn till Sofias och Carl Philips baby.

En ny prins eller prinsessa är på väg! Prinsessan Sofias och prins Carl Philips baby blir kungaparets åttonde barnbarn på lika många år – men vad ska han eller hon heta? Det är den stora frågan och sannolikt ett hett samtalsämne på Villa Solbacken just nu.

Allt talar för att Sofia och Carl Philip kommer att välja ett helt ”eget” tilltalsnamn (precis som de gjorde med namnen Gabriel och Alexander). Medan de två mellannamnen kommer att hedra någon ur deras respektive familj eller släkt.

Om Sofia och Carl Philip får en prinsessa

Blir det en flicka är Alice ett namn som alltid seglar upp i de här sammanhangen. Det hette ju både prins Carl Philips mormor Alice Sommerlath och hans farmor prinsessan Sibylla.

Namnet Marie, efter Sofias mamma, eller Britt, som både Sofias mamma och mormor heter, är också högst troliga som andranamn på en prinsessa.

Sofias mamma Marie Hellqvist Sofias mormor Britt Rotman

Sofias mamma och mormor heter Britt båda två.

Renate är en annan möjlighet, efter drottningen (Estelle har redan knipit namnet Silvia). Eller så kan Sofia och Carl Philip hedra prinsessan Lilian med hennes andra namn May (Lilian är upptaget av prinsessan Leonore).

LÄS OCKSÅ: Därför har prinsessan Madeleines barn så ovanliga namn

Namn på babyn – om det blir en prins

Men det kan ju lika gärna bli en tredje prins för Sofia och Carl Philip, och i så fall ligger namnet Erik bra till, efter Sofias pappa (som heter Erik Oscar – men Oscar är ju redan upptaget av lillprinsen på Haga).

Namnet Philip, efter prins Carl Philip själv, vore inte någon skräll som andranamn. Och skulle Sofia och Carl Philip vilja lyfta fram kungens pappa prins Gustaf Adolf så har vi Arthur, hans femte namn (som han fick efter sin brittiska morfar hertigen av Connaught).

Kungens pappa – prins Gustaf Adolf – som ung.

Kungen heter för sin del Carl Gustaf Folke Hubertus, och Folke är ledigt! Det vore också ett sätt att hedra kungens gudfar Folke Bernadotte.

Men det enda vi kan vara helt säkra på är att vi kommer att bli överraskade. Namnet Gabriel var det till exempel ingen som hade tippat överhuvudtaget. Och att kronprinsessan Victoria gav sin förstfödda namnet Estelle slog ju ner som en veritabel bomb.

Prinsessan Estelle

”Estelle?! Det låter som en nattklubbsdrottning!” utbrast Herman Lindqvist när det begav sig 2012.

Men hur många förnamn blir det när kungen ska tillkännage dem, framåt månadsskiftet mars-april? Ja, Sofias och Carl Philips förstfödde prins Alexander fick fyra, medan lillebror prins Gabriel bara fick tre. Så allt talar för tre namn den här gången också.

Så heter prins Carl Philips och prinsessan Sofias barn:

Prins Alexander Prins Gabriel

Prinsarna Alexander, 4, och Gabriel, 3.

Alexander Erik Hubertus Bertil. Prins av Sverige, Hertig av Södermanland. Född den 19 april 2016. Kallas Sandy.

• Gabriel Carl Walther. Prins av Sverige, hertig av Dalarna. Född den 31 augusti 2017. Kallas Gabbe.

LÄS OCKSÅ: Hemligheten bakom namnvalet: Så fick kungabarnen sina namn

LÄS OCKSÅ: Nu kan det avslöjas: Därför ska du inte bjuda kungen på semla!

LÄS OCKSÅ: Drottning Silvia: ”Så räddar jag relationen med barnbarnen i Miami

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: