Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemma hos Carl Philip och Sofia på Villa Solbacken!

12 jan, 2021, 17:05 
Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Villa Solbacken
Prins Carl Philips och prinsessan Sofias Villa Solbacken – nu och då. Se bilderna här!
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

Det har gått tre år sedan prins Carl Philip och prinsessan Sofia flyttade in i sin nyrenoverade funkisvilla på Kungliga Djurgården. Glimtarna inifrån har inte varit särskilt många, men här kan du se hur vardagsrummet ser ut i dag – och hur det såg ut på prins Bertils och prinsessan Lilians tid.

Den öppna spisen i marmor är sig lik, men Sofia och Carl Philip har målat om väggarna i funkisgrönt och den stora oljemålningen, som mycket troligt är arvegods, hängde inte på just den väggen tidigare.

Så här ser salongen på Villa Solbacken ut i dag:

Jul 2020 Villa Solbacken Prins Alexander Prins Gabriel Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Vardagsrum Bilder inifrån
En fin julhälsning från Sofia och Carl Philip och småprinsarna Alexander, 4, och Gabriel, 3 – men också en inblick i familjens privata hem.

Och så här såg samma hörna framför öppna spisen ut på prins Bertils och prinsessan Lilians tid. Bordsuret och tavlan är borta numera, och i stället hänger det en rund spegel över marmorfrisen hemma hos prins Carl Philip och Sofia.

Annons
Villa Solbacken vardagsrum öppna spisen Prins Bertil Prinsessan Lilian Interiör Bilder inifrån
Bertil och Lilian i favoritfåtöljen.

Men vi har också fått se lite av hur det berömda burspråksrummet på Villa Solbacken ser ut i dag, i samband med att Sofia la upp bilder från ett av sina digitala möten. Här hade prinsessan Lilian och prins Bertil tidigare sin arbetshörna:

Prinsessan Lilian i sitt hem hemma på Villa Solbacken Interiör Bilder inifrån
Prinsessan Lilian vid sitt skrivbord på Villa Solbacken.

I dag har samma rum fått ett runt bord och en väggfast bänk. Det är ljust och fräscht och utanför anar man Djurgårdsbrunnskanalen i solen.

Annons
Prinsessan Sofia Villa Solbacken 2020 Interiör Bilder inifrån
Prinsessan Sofia i samma burspråksrum. Hemmakontoret?

Men resten av Villa Solbacken är fortfarande prinsparets välbevarade hemlighet. Håll med om att det skulle vara roligt att få se lite mer!

Villa Solbacken – så såg det ut

Villa Solbacken exteriör fasaden
Sofias och Carl Philips funkishus Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm gick igenom en flera år lång renovering. Bland annat sanerades det på asbest.

Drygt 300 kvadratmeter stora Villa solbacken byggdes 1930 i funkisstil efter rit­ningar av arkitekt Ragnar Hjorth. Prins Bertil och Lilian Craig flyttade in 1949. De hade ofta gäster hemma och deras nya hem hade både stora sällskaps­rum och representativ entré.

Annons

Från den rymliga hallen kom man in i salongen. Lilian och Bertil hade en gobeläng på väggen bakom soff­gruppen och inredningen var en skön mix.

Salongen på Villa Solbacken när det begav sig. Prins Bertil och prinsessan Lilian var båda riktiga sällskapsmänniskor och hade ofta gäster hemma.

Intill salongen låg den stora matsalen i fil, med vackra franska fönster ut mot träd­gården. En serveringsgång ledde vidare ut till köket och sedan var man ute i hallen igen.

Här på bottenvåningen låg också arbetsrummet med det stora burspråket, och en trappa upp fanns två sov­rum, en stor hall, bad­rum och toalett.

Foto: TT, Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna.

Annons