Daniel lurade alla i nya videon – hovet berättar sanningen

Naina HelÈn JÂma/TT

Hovet bekräftar – allt är inte vad det verkar i nya videon på Daniel.

För prins Daniel brukar en av höjdpunkterna för året vara hans alldeles egna travlopp, det prestigefulla H.K.H. Prins Daniels Lopp där de tävlande gör upp om hela 400 000 kronor i prispengar och en biljett till Elitloppet för vinnaren.

Det gick av stapeln nu under pingsthelgen men på grund av pandemin fick det lov att genomföras utan prins Daniels närvaro vid den anrika travbanan.

Vinnaren var Gareth Boko med Magnus A Djuse i sulkyn bakom sig, och de fick självklart en videohälsning från prinsen själv. I en video som lagts upp på kungahusets Instagram ser vi Daniel på hovstallets stallplan och han gratulerar vinnaren av loppet.

– Kära travvänner! Det är många planer som har fått ställas in det här senaste året på grund av pandemin. Själv hade jag verkligen sett fram emot att få vara med på Gävletravet i år nu när det dessutom är 10-årsjubileum, säger prinsen i videon.

Prins Daniels smarta lösning

Prins Daniel hälsar även grattis till vinnaren av loppet, men noterbart är frånvaron av personligt tilltal. Prinsen nämner varken häst eller kusk vid namn i sin grattisönskan.

– Nu är inte det möjligt, så för att få lite stämning av hästsport så har jag tagit mig hit till hovstallet i Stockholm. Och härifrån vill jag skicka en varm hälsning till vinnaren i prins Daniels lopp. Stort grattis till segern, fortsätter han i videon.

Svensk Damtidning har fått bekräftat från hovet att det är på grund av att videon var förinspelad och prins Daniel alltså omöjligt kunde veta vem som skulle stå som vinnare av loppet på förhand. Ett klurigt sätt att stå förberedd för alla scenarion helt enkelt!

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar