Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Daniel och Victoria lever separat – beslutet på Öland

06 jul, 2024, 16:00 
Så här bor kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barnen på Öland.
Annons
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!Brand logo
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!

En sommar utan Öland är otänkbar för den svenska kungafamiljen. Det är här som kronprinsessan Victoria tillbringat sina somrar, njutit av grönskan och Sollidens lummiga trädgårdar.

Platsen är hela kungafamiljens oas, ett ställe där de kan koppla av och i några dagar tänka bort alla förpliktelser och krav som kommer med att vara född i den kungliga världen.

Varje år firar Victoria dessutom sin födelsedag på Öland med hela familjen. Platsen har även kommit att betyda mycket för prins Daniel, som inte har nog om bra grejer att säga om landskapet.

Annons

– Det är alltid otroligt härligt att vara här nere på Öland och Victorias familj är samlad. Så jag ser fram mot trevligt umgänge och härliga dagar. Jag gillar verkligen Öland också så det är kul, sa han till Svensk Damtidning förra året.

Prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria
Så här glada är kronprinsessfamiljen när de får hänga på Öland!Karin Törnblom/TT

Victorias och Daniels separata boende

Sollidens slott har varit sommarbostad för svenska kungligheter i över 100 år, men Victoria med familj har även sett till att bygga ett privat sommarhus inne på slottsområdet.

Annons

Den privata bostaden går under namnet Villa Skönvik. Villan har sjöutsikt över Kalmarsund och är på hela 328 kvadratmeter. Huset stod klart 2013 och har en modern design och en stor pool.

Villa Skönvik är en del av Solliden och bygglovsritningarna är hemligstämplade av kommunen. Därför är det svårt att veta exakt vad huset är värt, även om det rör sig om tiotals miljoner kronor.

– Det såldes två stycken fina sommarställen som låg precis i anslutning till Solliden häromåret. Fina lägen nere vid vattnet. De gick för 15 respektive 20 miljoner kronor, det är de dyraste villorna som har förmedlats på Öland, har Anders Törnqvist, som driver Ölandsmäklarna, berättat för Svensk Damtidning.

Victorias kärlek till Öland

Ja, att Victoria älskar Öland är ingen hemlighet. Eftersom de tillbringar så stora delar av sommaren där så är det heller inte speciellt konstigt att de byggt en egen bostad.

Annons

När kungen fyllde 70 år gjorde Victoria det tydligt hur mycket Öland betyder för henne, och hur värdefullt det har varit att få tillbringa sina somrar med kungafamiljen där.

– Och somrarna på Öland, med fiskenät som skulle vittjas, att sitta där i båten med dig pappa, är ett av mina finaste minnen, sa hon i talet.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria med familj har en egen bostad på Öland.Mikael Fritzon/TT

Foto: TT

Annons