Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Daniel och Victorias viktiga möte på slottet – inget får gå fel

08 feb, 2024, 12:00 
Pernilla Albinsson
Prins Daniel och Victoria
TT.
Nu är det viktigt att inget går snett för Victoria och Daniel!
Annons

Det har gått en vecka sedan det svenska kungahuset tog emot Frankrikes president för ett statsbesök i Sverige. Nu har det blivit Victoria och Daniels tur att själva ge sig iväg på årets första resa.

Victoria & Daniel på lyxig partykväll i Sydney – se filmen!Brand logo
Victoria & Daniel på lyxig partykväll i Sydney – se filmen!

Den här gången bär det av till Kalifornien, närmare bestämt San Francisco! Där kommer paret vara på ett fyra dagar lång resa.

– Det är ett officiellt besök så resan äger rum på önskemål av regeringen. Under besöket så kommer kronprinsessparet vara med vid invigningen av det återupprättade generalkonsulatet i San Francisco, har Johan Tegel, biträdande informationschef vid Hovet tidigare sagt om besöket till Svensk Dam.

Det blir en resa utan barnen

Utöver detta kommer Victoria och Daniel även att besöka olika företag i och runt omkring San Fransisco – exempelvis Silicon Valley.

Senast Victoria och Daniel var i San Francisco var 2015. Då var Estelle tre år gammal och fick följa med över Atlanten. Men den här gången får båda Estelle och Oscar stanna hemma i Sverige.

Annons

Men paret kommer vara tillbaka i Sverige för att kunna fira Estelles födelsedag tillsammans med hennes den 23 februari!

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar på Victoriadagen 2023.
Victoria och Daniel hinner hem för att fira Estelles födelsedag.Karin Törnblom/TT

De viktiga förberedelserna

Innan kronprinsessparet åker på en resa är det i vanlig ordning noga förberedelse och planering som ska till. Det är mycket pusslande som ska ske för att få allas scheman att matcha.

Under dagen kommer paret att befinna sig på kungliga slottet för ett möte med UD, Business Sweden och IVA. Där kommer de få sig en viktig genomgång inför resan för att säkerställa att ingenting går fel under resan.

Efter ett sådant viktigt möte samt de hektiska veckorna Victoria och Daniel lämnar bakom sig, kommer det nog bli skönt för vårt kronprinsesspar att ta lite välbehövlig vila i helgen.

Nästa planerade aktivitet i den kungliga kalendern är nämligen på måndag. Då ska Victoria och Daniel träffa USAs ambassadör Erik D. Ramanathan – allt för att paret ska vara så förberedda som möjligt inför sin resa!

Foto: TT.

Annons