Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels beslut på pappa Olles födelsedag – bryter mot traditionen

06 jan, 2024, 19:15 
Vendela Lönnqvist
Det är en ovanlig syn!
Det är en ovanlig syn!

Det blir en annorlunda dag...

Annons

Söndagen den 7 januari är inte vilken dag som helst.

Olle Westling, pappa till Sveriges egna prins Daniel, fyller hela 79 år.

Olle har en stor roll inom den kungliga familjen, inte minst för att han är pappa till Daniel – han är även farfar till vår framtida drottning, prinsessan Estelle.

Se blixtsnabba kärleksgesten från Daniel som räddar Victoria!Brand logo
Se blixtsnabba kärleksgesten från Daniel som räddar Victoria!

Kommer från annan bakgrund

Innan Olle och hans fru Ewa Westling blev föräldrar till en prins och farföräldrar till en prinsessa, var han som vilken vanlig svensk som helst.

Den snart 79-åriga Olle växte upp i Acktjära. Han har under sin karriär jobbat som både bud och butiksbiträde, innan han frivilligt deltog i en FN-tjänst i Gazaremsan.

Därefter arbetade han som framgångsrik bilförsäljare, men efter en period satte han sig återigen bakom skolbänken för att skaffa sig en karriär inom kommunal socialtjänst.

Annons

Studierna och arbetet ledde honom till chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun, innan han mellan årsskiftet 2008-2009 gick i pension.

Daniel inte med på firandet

Att fylla år blir som många säkert känner mindre kul för varje år. Vad som gör det speciellt är att man vanligtvis samlas med nära och kära – men för Olle blir det inget sådant i år, åtminstone inte med sonen Daniel.

Daniel befinner sig nämligen i Sälen, tillsammans med kungen och Victoria, för en konferens med Folk och Försvar.

Det är en ovanlig syn, eftersom Daniel sällan följer med till rikskonferensen. Han har inte medverkat sedan 2013 – men i år är det annorlunda.

Tråkigt nog infaller konferensen på hans pappas födelsedag, men förhoppningsvis tar de igen det när Daniel kommer hem igen.

Annons