Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels beteende rör upp känslor – nu ställer sig många frågan

22 maj, 2024, 10:00 
Prins Daniels beslut utan kronprinsessan Victoria väcker frågor.
Annons

Prins Daniels liv förändrades drastiskt den dag han träffade kronprinsessan Victoria. När de lovade varandra evig tro och kärlek på bröllopet 2010, blev det också startskottet för Daniels nya liv som kunglig och sedan dess har han aldrig blickat tillbaka.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

I dag är han fullt medveten om vad som förväntas av honom. Han håller sig lite i bakgrunden, bakom sin älskade hustru Victoria, och ser till så att merparten av det kungliga rampljuset skiner på henne.

Annons

– Jag vet min roll. De flesta vill höra och se Victoria och jag mår bra av det och tycker att hon är fantastisk, har Daniel sagt om sin nuvarande roll.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel står ofta vid kronprinsessan Victoria och visar sitt stöd.Karin Törnblom / TT

”Var är Daniel!?”

Ja, Daniel är Victorias stora stöttepelare. De befinner sig ofta på uppdrag tillsammans, reser mycket ihop och ser till att möta världen tillsammans – även om Daniel gör det lite i bakgrunden.

Därför var det många som reagerade när Daniel saknades på Polarpriset 2024. Kronprinsessan Victoria strålade i en härlig paljettklänning, utan någon Daniel i kostym vid sin sida.

Annons

”Men var var Daniel??”, skriver en person på kungahusets Instagram.

”Men var är Daniel?”, skriver en annan.

Hovets svar efter Daniels frånvaro

Allt hade en naturlig förklaring. Daniel befann sig på andra uppdrag och kunde helt enkelt inte närvara på den stora musikgalan.

Annons

”Prins Daniel har, inplanerat sedan en längre tid, andra åtaganden i morgon tillsammans med Prinsessan Estelles kulturstiftelse och närvarar därav ej vid utdelningen av Polarpriset”, skriver hovet till Svensk Dam.

Polarpriset kommer ju tillbaka även nästa år och då håller vi alla tummar att Daniel dyker upp – och som så många gånger förr står vid Victorias sida.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel saknades under Polarpriset 2024.Karin Törnblom / TT

Foto: TT/Instagram

Annons