Daniels familjebeslut med Victoria innan miljonvinsten

Daniels familjebeslut med Victoria innan miljonvinsten

Johan Jeppsson/TT
Daniel har gjort något som inte hör till vanligheterna, nämligen plockat ut en stor vinst ur sitt egna bolag, rapporterar Expressen.
Victorias & Daniels skärgårdsdröm – här är allt du vill veta!
Slå på ljud

Det är en historia som tagen ur en romantisk komedi – en prinsessa kliver in på ett gym och faller för den charmiga, men vanliga, killen och de lever lyckliga i alla sina dagar.

Det var precis vad som hände för Victoria och Daniel, och nu är det knappt man kommer ihåg en tid då de inte fanns vid varandras sida.

Gymmet hette Master Training och var en liten exklusiv kedja dit många kända och välbeställda personer i Stockholm gick för att träna. Victoria själv hade blivit rekommenderad stället av prinsessan Madeleine, som också alltid har haft ett stort intresse för träning och hälsa.

Daniel plockar ut miljonvinst

Men för två år sedan såg vi slutet på en era. Daniel sålde sina andelar av gymmet via sitt delägarbolag Lapada, och det var precis i rättan tid. Samma år slog pandemin till och bland annat gymbranschen drabbades hårt av restriktioner bland annat.

Nu rapporterar Expressen att Daniel gjort något som inte hör till vanligheterna. Lapada gjorde en vintutdelning på 12,5 miljoner och via sitt bolag Fornwij så äger Daniel 70 procent av aktierna. Det gör att 8 875 000 kronor hamnade på prinsens konto strax före jul.

Hovet vill inte kommentera vad Daniel ska ha pengarna till.

– Jag vet inte vad han ska ha pengarna till och det är inget vi brukar uttala oss om. Det rör den privata sfären, säger Jan Lindman, ekonomichef vid kungahuset, till Expressen.

I år investerade prins Daniel och Victoria i en tomt på Värmdö, precis bredvid anrika golfbanan Fågelbro. Prinsen är sedan länge en ivrig golfare så att spendera en del av sommaren med närheten till sin favorithobby är säkerligen något de ser mycket fram emot! Tomten är just nu tom men det finns bygglov för parets framtida fritidshus på plats.

LÄS MER: Så blir Victorias och Daniels lyxiga skärgårdsdröm – alla detaljerna