Daniels kärleksbevis till kronprinsessan Victoria

victoria och daniel i norrland

Victoria och Daniel är hemma från en lyckad resa i Norrbotten. Se bilderna från det kungliga besöket – och prinsens fina kärleksgest till sin hustru!
kronprinsessan victoria prins daniel

Victoria och Daniel är sig själva i alla situationer. Här sjunger de med i en sångstund på en förskola!

10 år som gifta och ett riktigt, kungligt, superteam! Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kan lägga två lyckade dagar i Norrbotten till handlingarna. Besöket var intensivt men välregisserat och paret hann både träffa lokala företagare och gulla med små förskolebarn. Dessutom fick de varsin specialtillverkad present, som Estelle och Oscar kommer att ha mycket glädje av.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i Norrbotten

Sist de var i Norrbotten var under det stora kärleksåret 2010 så visst var det en speciell känsla, för både Victoria och Daniel, att vara tillbaka – så här tio år och två barn senare. Besöket inleddes med att prins Daniel pratade om entreprenörskap, med gänget från prins Daniels Fellowship, i Folkets hus i Haparanda. Därefter återförenades han med Victoria för en tjusig middag på residenset i Luleå, där kronprinsessparet sedan övernattade.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria såg lika stiliga ut som alltid!

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria såg lika stiliga ut som alltid!

Victoria och Daniel byggde egna verktyg i Övertorneå

Dag två fortsatte besöket med Övertorneå där kronprinsessparet besökte Utbildning Nord. Ett företag som är en samnordisk utbildningssamordnare, med yrkesutbildningar för de finska, norska och svenska arbetsmarknaderna. Där fick Victoria och Daniel själva hugga i och bistå med varsin issil, ett verktyg som används för att ösa is ur pimpelhålet.

prins daniel kronprinsessan victoria norrbotten
prins daniel och kronprinsessan victoria besöker förskola

Victoria och Daniel är sig själva i alla situationer. Här sjunger de med i en sångstund på en förskola!

kronprinsessan victoria äldreboende

Kronprinsessan på äldreboendet i Älvstaden.

Under måndagseftermiddagen fortsatte Victoria och Daniel norrut till byn Pello, som ligger intill finska gränsen. Där besökte de bland annat Älvstranden. En byggnad som inrymmer äldreboende, förskola, digital hälsocentral och restaurang under samma tak. Och det var många förskolebarn som skyndade sig ut med flaggorna i högsta hugg – för att få en glimt av kungligheterna.

Både Victoria och Daniel är riktiga proffs i sådana här situationer och gick direkt ner på knä för att höra vad de små hade att säga. De följde dessutom med in på en av avdelningarna och sjöng med i sångstunden.

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna