Daniels och Marys dolda agerande när Victoria glänser

En glimt bakom de kungliga kulisserna! Och där är det inte alltid som man tror – ens för Daniel och Mary.

Svensk Damtidning har tillbringat tre dagar med Sveriges och Danmarks kungliga power-par. Och det är en sak som blir väldigt tydlig när man ser dem tillsammans:

Kronprinsessan Mary, 47, och prins Daniel, 46, har helt andra roller än kronprinsessan Victoria, 42, och kronprins Frederik, 51.

Kronprins Frederik, prins Daniel, kronprinsessan Mary och kronprinsessan Victoria i Köpenhamn.

Att vara tronföljare och född kunglig placerar ju Victoria och Frederik i en alldeles egen division, helt naturligt.

Så det är alltid Victoria och Frederik som tar täten, medan deras respektive kommer de där klassiska tre stegen bakom. När den dagen kommer, så kommer prins Daniel att bli sin tids svar på de klassiska prinsgemålerna prins Henrik och prins Philip. Medan kronprinsessan Mary kommer att få en roll som liknar drottning Silvias. För den som är gift med en tronföljare och framtida statschef handlar det ju om att i alla lägen stötta sin äkta hälft.

Kronprinsessan Mary och prins Daniel går tre steg bakom.

Mary och Daniel, tre steg bakom.

Om vi backar tillbaka till det kungliga superbesöket i Köpenhamn, så var det några programpunkter där paren delade på sig. Och då var uppdelningen given:

Kronprinsessan Victoria gjorde sällskap med sin syssling kronprins Frederik. Medan prins Daniel slog följe med kronprinsessan Mary.

Kronprinsessan Mary och prins Daniel på Rigshospitalet i Köpenhamn.

Allvar när Mary och Daniel besökte Rigshospitalet…

Kronprins Frederik och kronprinsessan Victoria spexar till det under besöket i Köpenhamn.

…medan kronprins Frederik och kronprinsessan Victoria kunde kosta på sig att spexa till det på sitt håll.

Och när det sedan var privatmiddag hemma hos Mary och Frederik i Frederik 8:s Palæ på Amalienborg, så var det värden Frederik som satte klädkoden vid den privata middagen, genom att dyka upp i chinos och hemmaskjorta. Prins Daniel fick helt enkelt kränga av sig kavajen, slänga slipsen och knäppa upp en skjortknapp.

kronprinsessan mary kronprinsessan victoria

Daniel har helt och hållet vuxit in i sin roll efter nio år som prins av Sverige. Och det är få som är kungligare än Mary, en effekt av hennes 15 år som Danmarks kronprinsessa. Victoria och Frederik har dock ett ohjälpligt försprång, de är ända födda in i sina roller och har levt i den kungliga världen i hela sina liv.

Tronföljarna kronprinsessan Victoria och kronprins Frederik.

Victoria och Frederik med sin självklara kungliga utstrålning.

Det är också lite svårt att tänka sig att kronprinsessan Victoria skulle ta upp mobilen och filma mitt under brinnande besök. Men det är något som prins Daniel kan kosta på sig! Så tack Daniel för att vi fick se det här roliga klippet: de kungliga drinkarna med självporträtt gjort av specialdesignat skum.  Se filmen här! (obs att du måste knappa dig fram med den lilla pilen till höger).

Foto: TT, Instagram.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: