Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Daniels och Victorias okända beslut för Estelle – nu är hemligheten ute

29 dec, 2023, 09:00 

Prinsessan Estelle har steppat upp i sin roll – nu syns hon mer än tidigare.

Annons

Prinsessan Estelle kom till världen som kunglig. Trots att mamma kronprinsessan Victoria och pappa prins Daniel är måna om att hon ska få en sån normal uppväxt som möjligt, går det inte att sticka under stol med att hennes liv ser annorlunda ut.

Victorias tuffa drottningskolaBrand logo
Victorias tuffa drottningskola

Sedan barnsben har hon drillats för att en dag ta över rollen som Sveriges kronprinsessa och blivande drottning – och redan nu är det tydligt att hon snappat upp flera av Victorias egenskaper i det kungliga rampljuset.

– När hon är i publika sammanhang så för hon sig som att hon vet att hon representerar och är iakttagen. Hon verkar klara det väldigt bra och tycker det är roligt, precis som sin mor. Det verkar lovande faktiskt, hon är väldigt gullig, säger Herman Lindqvist till Svensk Dam.

Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle för sig kungligt i det kungliga rampljuset.

Beslutet för Estelle – syns mer än tidigare

I år har Estelle varit tvungen att steppa upp sitt game, vare sig hon vill eller inte. Kungen har firat 50 år på tronen, prins Daniel fyllt 50 och drottning Silvia stegat in i 80-årsvärlden.

Annons

Därför har hon synts mer än vanligt. Av bilder att döma verkar det också som att hon trivs väldigt bra med att befinna sig i det kungliga rampljuset, där hon för sig på ett alldeles ypperligt sätt.

Hon syns även flitigt i TV4:s kommande dokumentär Kungahuset 2023. Journalisten Anders Pihlblad har följt kungafamiljen i ett helt år och varit med på både resor och diverse uppdrag.

Avslöjar likheten mellan Estelle och Victoria

För Svensk Damtidning berättar han om hur det har varit att bevaka kungafamiljen och hur imponerad han varit av Estelle under året som gått.

– Jag tycker kronprinsessfamiljen varit väldigt generösa med sin tid och i det här programmet får man för första gången se väldigt mycket av prinsessan Estelle. Hon får en uppgift i programmet som hon gör med bravur, säger Anders Pihlblad och berättar att han ser flera likheter mellan Victoria och Estelle:

– De är ju båda blivande drottningar. Hela deras liv går ju nånstans ut på att de ska skolas in i en roll. Det är ju inte så lätt, men kronprinsessan har klarat det med bravur.

Foto: TT

Annons