Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels speciella dag: "En av årets höjdpunkter"

09 apr, 2019, 15:28 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
prins daniels entreprenörsdag IVA
Prins Daniel och superentreprenörerna. Hör prinsen berätta om den dag som, genom åren, har kommit att betyda så mycket för honom.
Annons

I 100 år har Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien varit en mötesplats för Sveriges framtid. År 1919 hade hade akademien sitt första möte på Grev Turegatan i centrala Stockholm och idag är Svensk Damtidning på plats, i exakt samma lokaler, för att vara med när Prins Daniels Entreprenörs dag går av stapeln.

Prins Daniel höll tal på scenen

Och det var en förväntansfull prins som klev in i den stora föreläsningssalen till rungande applåder. Företagsledaren Carl-Henric Svanberg, preses för IVA, höll ett inledningstal och presenterade sen Daniel – som också klev upp på scenen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins daniel prins daniels entreprenörsdag

– Det här är en av höjdpunkterna på året. Jag tycker det här är suveränt kul. Och att intresset känns så stort och att ni är så många som är här idag känns väldigt speciellt.

Annons

– För lite drygt sex år sedan drog vi igång vårt Fellowship. Sex år är inte så lång tid men det känns som det var en annan tid då. Det känns som att samhället har förändrats lite. Vi har börjat uppskatta entreprenörer och entreprenörskapet mer och mer.

Syftet med Prins Daniels Entreprenörsdag är att unga entreprenörer, från hela landet, ska få träffa erfarna höjdare som lyckats få sina idéer att växa till framgångsrika företag. På gästlistan finns namn som Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson, Jacob de Geer, grundare av betaltjänsten iZettle och näringslivprofilen Marcus Wallenberg. Framåt kvällen väntar sedan en bankett med mingel.

Se filmen:

Prins Daniels EntreprenörsdagBrand logo
Prins Daniels Entreprenörsdag

 

Läs mer

Foto: TT

Annons