Daniels systers beslut – som går emot Sofias systrar

Daniels systers beslut – som går emot Sofias systrar

Att vara ingift kunglighet gör att även familjen får en del ljus riktat mot sig – vare sig man vill eller inte! Dessa familjemedlemmar har valt olika vägar att gå.

Att vara släkting till någon som gift in sig i kungafamiljen betyder att lite av stjärnglansen spiller över även på dem. Så är för för prinsessan Sofias systrar Lina och Sara Hellqvist. De syns ofta på röda mattan i olika sammanhang, och tackar inte nej till att synas.

Lina Hellqvist, 38, är delägare i investmentbolaget Invest in Her, som startades av pr-gurun Christina Saliba och deckardrottningen Camilla Läckberg. Tidigare har hon jobbat med prinsessan Sofias hjärtebarn, Project Playground.

Lina Hellqvist med tidigare chefen Christina Saliba, numera äger de investmentbolaget Invest In Her tillsammans med Camilla Läckberg.

Lina Hellqvist med tidigare chefen Christina Saliba, numera äger de investmentbolaget Invest In Her tillsammans med Camilla Läckberg.

I sitt arbete jobbar hon en hel del med personer som redan är välkända i Sverige. Till exempel var hon pressansvarig för författaren Pascal Engmans senaste bok Råttgiftet. När det var dags för releasefest på en resturang vid Stureplan tog hon med sig yngsta syster Sara Hellqvist, 31, på röda mattan.

Sara och Lina Hellqvist på bokrelease!

Systrarna Sara och Lina Hellqvist på författaren Pascal Engmans boklansering i höstas.

Även Sara hänger gärna med på offentliga tillställningar, men karriärmässigt har hon slagit sig in på den mer akademiska banan. Hon doktorerar i kriminologi vid Stockholms universitet och forskning är fokuserad på felaktigt dömda och resning i brottsmål. Hon undervisar även i kursen kriminologi 1, en kurs i grundnivå.

Anna Westling Söderström och Mikael Söderström anländer för prinsessan Madeleines bröllop med Christopher O’Neill i Slottskyrkan i Stockholms Slott på lördagseftermiddagen.

Prins Daniels syster Anna har valt annorlunda

Daniels syster Anna Westling Söderström har valt en annan väg. Såklart deltar hon och maken Mikael när det vankas högtidliga fester och kungliga dop, men de håller sig lite i bakgrunden. Paret ställer alltid upp på bild men pinnar snabbt iväg när fotografernas blixtrar har smattrat klart. När kalaset är över åker de tillbaka hem till Gävle där de bor med 16-åriga dottern Vera. Andra dottern Hedvig, 21, har redan flyttat hemifrån och bor i Stockholm.

Anna Westling Söderström är en toppenfaster till prinsessan Estelle!

Anna Westling Söderström är en toppenfaster till prinsessan Estelle!

Anna har en nära relation till svägerskan Victoria och var bland annat med och firade hennes 40-årsdag, både under den offentliga ceremonin på slottet och det privata partyt på Haga. Hon finns där under de allra viktigaste händelserna men de som går och hoppas på att få se Daniels syster på lite mer vardagliga mingelsammanhang lär bli besviken. Kan hon välja bort röda mattan så gör hon det.

LÄS MER: Anna Westlings relation med prinsessan Estelle

Foto: TT