Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danska chocken! Paret separerar under dramatiska former: “Tar starkt avstånd”

31 jan, 2023, 15:15 

Danskarna är i chock. Nu meddelas ett uppbrott i familjen, och det har gått snabbt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det danska kungahuset tycks aldrig få en paus för att hämta andan. De senaste månaderna har ju skandalerna och skriverierna avlöst varandra på löpande band.

Nu kommer nästa skandal som skakar om kungahuset, och den rör prins Joachims ex-fru grevinnan Alexandra.

Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Grevinnan Alexandras liv efter uppbrottet

Det var 2005 som grevinnan Alexandra och prins Joachim gick skilda vägar efter tio år som gifta. Hon som hade levt ett decennium som prinsessa, blev helt plötsligt "vanlig" igen.

Men hon har inte på något sätt hållit sig utanför strålkastarna för det, tvärtom. Efter uppbrottet åkte hon ut på föreläsningsturné och släppte musik, för att nämna ett urval.

Annons

Hon passade dessutom på att för danska BT berättade om hur livet som prinsessa faktiskt var, ett narrativ som ju sällan läcker till pressen. Allt som oftast stannar ju de som tar sig in i den kungliga världen där.

– Alla bra saker jag har varit med om har varit fantastiska. Men jag har lärt mig mer av allt det dåliga. Och de är en del av mig. Vi har fysiska och psykiska och mentala ärr – vissa mer än andra – det är inte för att vi väljer dem själva. Men de där ärren blir en del av en. Du tar dem vidare i livet. De har format mig och gjort mig klokare, sa hon då.

Chocken: Grevinnan Alexandra separerar igen

Ja, det var ju onekligen ett par år sedan Joachim och Alexandras kärlekssaga tog slut. Och nu har Alexandra tyvärr stött på ett bakslag igen.

I juni 2021 blev hennes relation med den danska entreprenören Nicolai Peitersen offentlig, men den skulle visa sig bli kort. Nu bekräftar nämligen hennes talesperson Helle von Wildenrath Løvgreen till danska BT att de gått skilda vägar.

Annons

Det verkar inte heller varit så simpelt att kärleken tagit slut, talespersonen berättar kryptiskt att Alexandra nåtts av oönskade uppgifter om sin kärlek.

– Grevinnan Alexandra har fått kännedom om några händelser som grevinnan tar starkt avstånd från, och har därför reagerat direkt, trots att hon befinner sig mitt i sorgen efter sin mammas död, säger hon nämligen till BT.

Vad som egentligen har hänt är fortsatt oklart, och det återstår att se om grevinnan tids nog väljer att ta bladet från munnen.

Grevinnan Alexandra tillsammans med Nikolai och Felix
Grevinnan med sina och prins Joachims söner, ex-prinsarna Nikolai och Felix.

Foto: TT

Annons