Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grevinnan Alexandras avslöjande om danska kungahuset: "Mentala ärr"

14 apr, 2022, 11:00 
AvIndra Nordemar

I en ny intervju berättar grevinnan Alexandra om hur livet som prinsessa i den danska kungafamiljen förändrat henne.

Annons
Allt om Danmarks kungahus!Brand logo
Allt om Danmarks kungahus!

Grevinnan Alexandra och prins Joachim gick skilda vägar 2005 efter ett giftermål på tio år. Sedan dess har grevinnan levt ett liv som skiljer sig drastiskt från när hon var prinsessa av Danmark.

Med en kungliga skilsmässa i bagaget är det många som hävdar att hon tagit kontroversiella beslut. Något som hon däremot inte håller med om.

– Kontroversiella beslut? Det förstår jag inte, säger hon i en ny intervju med danska tidningen B.T.

Grevinnan Alexandras liv efter skilsmässan med prins Joachim

Sedan äktenskapet med prinsen har Alexandra bland annat släppt en bok, varit ute på föreläsningsturné, släppt en poplåt och låtit sig porträtteras med en djärv målning.

– Jag lär mig ingenting av att tacka nej. Då får jag inte reda på vad jag har missat. Men när jag säger ja till något vill jag lära mig något. Det är en del av resan i livet, förklarar hon.

Annons

För grevinnan handlar det om att tänja på gränser och komma ur sin komfortzon, vilket var ett levnadssätt som hon anammade innan hon lämnade Hong Kong för prinsen, och som hon nu kunnat återgå till.

Grevinnan Alexandras ord om det danska kungahuset

Men den livserfarenhet som prinsesslivet gett, och allt därefter, hade hon aldrig kunnat drömma om.

– Alla bra saker jag har varit med om har varit fantastiska. Men jag har lärt mig mer av allt det dåliga. Och de är en del av mig. Vi har fysiska och psykiska och mentala ärr – vissa mer än andra – det är inte för att vi väljer dem själva. Men de där ärren blir en del av en. Du tar dem vidare i livet. De har format mig och gjort mig klokare.

Ja ett liv i det kungliga strålkastarljuset var både lyckligt och olyckligt, och av sina misstag har hon lärt sig. Men äktenskapet med prins Joachim är ingenting hon ångrar. I dag har Alexandra en nära relation till Joachim, som är pappa till hennes älskade söner, prins Nikolai och prins Felix.

Foto: TT

Annons