Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnans hån mot kungafamiljen – plötsligt dyker omstridda bilden upp i rutan

13 apr, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

När idrottsstjärnan visar upp sin lyxvåning dyker ett annorlunda foto på kungen upp i bild.

Annons
7 saker du inte visste om kung Carl XVI GustafBrand logo
7 saker du inte visste om kung Carl XVI Gustaf

Det stora intresset för vår kungafamiljen finns ju främst bland svenska folket, vilket säger sig självt. Men de har även stora fans i andra länder, och det är inte alltid bland de mest väntade som kärleken för de svenska kungligheterna finns.

En av de som känner en alldeles speciell koppling till kungen är norska skidproffset Petter Northug, som nu visar upp sitt hem där han "hyllar" kungen med en annorlunda bild – vilket även skulle kunna ses som ett hån.

Petter Northug visar upp lyxvåningen – och kungliga detaljen

Skidikonen Petter Northug har tagit hem mängder av OS- och VM-medaljer under sin karriär. På senare dar har han även blivit en känd tv-profil i Norge och i dag jobbar han som skidexpert i TV2.

Annons

I Youtube-serien Klarna drops by visar kända skandinavier upp sina hem, och i det senaste avsnittet får tittarna en rundtur i Petters ungkarlslya i Oslo.

– Lägenheten är egentligen bara ett ställe där jag är mellan jobb, träning och resa. Jag hoppas nu när jag är lite äldre att jag kommer lyckas skapa mig ett hem för det har jag inte lyckats med än, säger han medan han står i sitt kök.

Stjärnans bild på kungen – ett hån eller en hyllning?

Därefter, på väg mot sitt vardagsrum, passerar han en detalj som inte går att missa. Nämligen en stor färgstark bild på kungen, gjord av fotografen Bingo Rimér.

– Den största svensken av dem alla: Kung Carl Gustaf. Han är en stor förebild som jag träffat och som besökt ett flertal skidmästerskap, berättar Petter.

När Petter passerade mållinjen i VM i Holmenkollen 2011 skrek han ”Kung Carl Gustaf can you hear me”, ett citat som nu pryder fotot på kungen. Men det är inte riktigt det som drar till sig blickar.

Annons

Bilden är ett photoshoppat foto av kungen mellan två nakna kvinnor – frågan är hur uppskattad den skulle vara av drottning Silvia?

– Jag har varit lite kaxig i svensk media och det har han också varit så jag ser likheter mellan oss två. Jag hoppas att han blir glad om han en gång får veta om det här och skickar över en liten tanke till mig, menar Petter.

Petter Northug framför sin tavla på kungen. Foto: Youtube / Klarna drops by

Foto: TT

Annons