Raseriet mot Glenn Hysén – chockar hela Sverige med sina ord

Raseriet mot Glenn Hysén – chockar hela Sverige med sina ord

Tommy Holl/TT

Fotbollslegendaren Glenn Hysén kritiseras nu från alla möjliga håll!

Glenn Hysén är en Sveriges mest profilerade fotbollsspelare genom tiderna. Under sin framgångsrika karriär spelade han bland annat i IFK Göteborg och Liverpool samtidigt som han var en försvarsgigant i det svenska landslaget.

Efter sin karriär har Hysén varit expertkommentator i TV3, men har även skrivit krönikor i GT.

Inför riksdagsvalet 2018 skrev han följande:

”Ärligt talat är jag totalt politiskt ointresserad. Jag märker ingen skillnad i mitt liv om det är Socialdemokraterna eller Moderaterna som styr”.

Men nu verkar den tidigare fotbollshjälten har ändrat sig, och bestämt sig för vilket parti han ska rösta på i höst. Det blir dock varken Socialdemokraterna eller Moderaterna. I Nemo Hedéns podcast avslöjade Glenn Hysén att han är sverigedemokrat och gillar partiets ledare Jimmie Åkesson.

Svenska raseriet mot Glenn Hysén

– Inte så att jag är politiskt insatt, det är jag fan inte, inte ett dugg. Jag tycker att det är så jävla tråkigt. Men jag tycker att han (Jimmie Åkesson reds. anm) har sunda idéer. När man lyssnar på vad han säger så faller allting, så ja, man fattar, säger Hysén i podcasten.

Ställningstagandet har skapat en rejäl kritikerstorm som resulterade i att hans son, den tidigare fotbollsspelaren Tobias Hysén, var tvungen att gå ut och försvara honom.

Glenn Hysén anklagas bland annat för att vara rasist.

"Farsan är inte rasist, han är heller inte mediatränad. Allt som är vackert med hans glada sätt att säga vad han tycker och tänker, är också hans nackdel, när han kommenterar saker han inte riktigt förstår ska slå tillbaka på honom. Han må va naiv, men han är inte rasist", skriver Tobias på Twitter.

LÄS MER: Skakande orden om drottning Elizabeths hälsa: ”Sitter i rullstol”

LÄS MER: Första bilden på drottning Elizabeth – efter avhoppet

LÄS MER: Efter drottning Elizabeths oväntade flytt: Här är nya hemmet