Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilden på drottning Elizabeth – efter avhoppet

16 mar, 2022, 13:15 

Hur mår drottning Elizabeth? Nu kommer nya bilder efter veckans avhopp – på grund av att krafterna inte riktigt räckte till.

Annons
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagenBrand logo
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagen

Det är många som har hjärtat lite grann i halsgropen just nu.

Kommer drottningen att orka? Eller kommer hon att ställa in? Det är frågan som alltmer har kommit att stå i centrum när det gäller 95-åriga Elizabeth.

Drottning Elizabeth på Windsor Castle i går.

Hon har ju varit en riktig stålkvinna i alla år, och bortsett från gråstarrsoperationen som hon gjorde 2018, och det faktum att hon gjort kirurgiska ingrepp i båda knäna, så har hon på det hela taget varit frisk.

Annons

I alla fall officiellt och i alla fall fram tills i höstas.

Men efter att hon hastigt och i all hemlighet tvingades tillbringa en natt på sjukhus i slutet av oktober så har det varit lite svajigare med drottning Elizabeths hälsa, och numera är det alltså många som oroar sig lite grann.

Hon är världens äldsta statschef och den nu levande regent som har suttit längst på tronen.

När drottningen sedan uteblev från den traditionsenliga Commonwealth Day i Westminster Abbey i måndags blev det stora rubriker. Hon är ju Förenade Samväldets överhuvud och det är väl känt att detta är en ceremoni som betyder mycket för henne personligen.

Annons

Nya uppgifter om drottning Elizabeths hälsa

Nu står det dock klart att det inte var några akuta hälsoproblem som stoppade henne, utan det faktum att hon inte är lika rörlig längre – och definitivt inte alls var pigg på att använda rullator eller att bli inkörd i kyrkan i rullstol.

Det visar också de nya bilderna som togs på Windsor Castle i går. Då tog drottning Elizabeth emot Kanadas nya generalguvernör hemma i sitt privata vardagsrum The Oak Room.

Lite böjd förstås – men med sedvanlig närvaro och intellektuell skärpa.

Kanadas generalguvernör Mary Simon hos drottning Elizabeth med maken Whit Fraser.
Kanadas generalguvernör Mary Simon hemma hos drottning Elizabeth med maken Whit Fraser.

Kanske sparar drottning Elizabeth också lite grann på krafterna. Om två veckor väntar minnesgudstjänsten för prins Philip i Westminster Abbey, då även kung Carl Gustaf och drottning Silvia kommer att vara på plats bland de inbjudna.

Foto: TT.

Annons