Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljens glädjebesked – beslutet efter svåra tiden

13 apr, 2022, 16:00 
AvIndra Nordemar
Hovet har tagit ett efterlängtat beslut.
Annons
GRATTIS KUNGEN! Här skjuter Försvarsmakten salut på din födelsedagBrand logo
GRATTIS KUNGEN! Här skjuter Försvarsmakten salut på din födelsedag

För över två år sedan förändrades livet för många då pandemin spred sig över världen. Restriktionerna som följde innebar bland annat att de allra flesta tillställningar ställdes in för att förhindra smittspridningen.

Det var inget undantag för kungafamiljen. Kungaparet och kronprinsessparet drabbades dessutom själva av viruset som tagit så många liv. Lyckligtvis klarade de sig undan lindrigt, vilket många i dag gör.

Sedan den 1 april klassas därför inte covid-19 som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom längre, och som bekant har alla restriktioner varit hävda sedan en tid tillbaka.

Nu har livet mer eller mindre återgått till det normala, och på senare tid har vi sett kungligheterna på den ena festligheten efter den andra – de har ju trots all mycket att ta igen!

Annons

Glädjande beskedet – så firas kungen på födelsedagen!

Nu ger hovet ett glädjande besked – kungens 76-årsdag den 30 april kommer att firas på det Kungliga slottet, och allmänheten är inbjuden!

Enligt tradition hyllas kungen av både marinens och arméns musikkår, salut om 21 skott skjuts från Skeppsholmen, kungen tar emot gratulationer och barn ges tillfälle att överlämna blommor, vilket inte varit möjligt under pandemin. Till sist visar sig de närvarande i kungafamiljen i Ordensalarnas fönster.

Kungafamiljens längtan – kan äntligen samlas

Det här innebär också att kungen nu kan firas ordentligt av hela sin familj, med syskon, barn, barnbarn, ja alla han vill fira sin födelsedag med helt enkelt.

Enligt hovet kommer kungafamiljen att fira privat efter den offentliga tillställningen. Vilka som kommer dyka upp är däremot okänt.

Prinsessan Madeleine kommer inte att närvara då hon inte har några planer på att resa hem förrän i sommar. Men troligtvis är kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip med respektive familj på plats!

Foto: TT

Annons