Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mystiken med prins Daniels ex Maria – därför försvann hon

12 apr, 2022, 12:00 
Daniel Westling och kronprinsessan Victoria
Prinsens kärlekshistoria innan prinsessan tog plötsligt slut, men vad var det egentligen som hände?
Annons
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!Brand logo
Victoria & Daniel: lyckliga i alla sina dagar!

Att prins Daniel och kronprinsessan Victoria är kärare än någonsin råder det ingen tvivel om. Tänk vilken tur att den unga kronprinsessan och den okända gymägaren från Ockelbo fann varandra! Men även prinsar och prinsessor har ett förflutet, och innan Daniel träffade kronprinsessan hade han en annan liten romans.

Det var den tidigare fotomodellen Maria Ekman som fångat Daniels hjärta, och som kanske hoppades på sitt sagoslut, men den mystiska romansen gick plötsligt upp i rök.

"En perfekt pojkvän"

Daniel och Maria träffades på en krog i Stockholm, år 1999. Under kvällen ute i stockholmsnatten hade Maria fått upp ögonen från Daniel, och känslorna skulle visa sig vara besvarade.

En aningen udda mötesplats för ex-paret, eftersom Maria Ekman beskrivit Daniel som väldigt hälsoinriktad, något som stämmer bra överens med prinsen som vi känner honom idag.

Men redan då var alltså inte sprit, rökning eller nattklubbslivet någonting för Daniel. Istället föredrog han att golfa, eller titta på film med vännerna.

Annons

– Han dricker visserligen alkohol, men det är inte ofta. Han tycker helt enkelt inte om det, sa Maria i en intervju med Aftonbladet 2002, när romansen med Victoria var ett faktum.

Daniel 2002. Såhär är vi inte vana vid att se prinsen!

Paret var tillsammans ett par månader, och Daniel verkar sannerligen ha hunnit charmat Maria rejält.

– Han är trevlig, artig och väluppfostrad. En perfekt pojkvän som verkligen bryr sig. Han är så snäll, sa Maria till Aftonbladet.

Plötsliga uppbrottet

Men sedan tog kärlekssagan slut, och Maria Ekman blev utan sin prins. Parets lovande relation rann ut i sanden, i samma veva som Daniel öppnade sitt gym.

- Han lägger ner all sin tid på jobbet, och det var nog därför det tog slut mellan oss, säger Maria i intervjun.

Och trots det snopna uppbrottet hade Maria bara goda ord att säga om sin före detta.

Annons

– Det finns ingenting ont att säga om honom. Daniel har hela tiden mycket idéer och är rolig. En drömpojkvän för vilken tjej som helst, berättade Maria.

Daniel och Victoria utanför biografen Saga 2003.

Och där en saga tog slut, tog en annan vid. Victoria fick rådet av sin syster Madeleine att prova ett nytt exklusivt gym, där Victoria träffade sin nya PT, som vi känner bättre som prins Daniel.

Foto: TT

Annons