Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungens beslut för Sofia – detaljen visar sanningen

13 apr, 2022, 18:00 

Nya beskedet för prinsessan Sofia.

Annons
Prinsessan Sofias starka ord till studenterna – talade på examenBrand logo
Prinsessan Sofias starka ord till studenterna – talade på examen

Prinsessan Sofia har haft fullt upp på sistone. Prinsparets minsta son, prins Julian, fyllde nyligen ett år och Sofia har som vilken mamma som helst, varit mammaledig.

Men det har inte varit mycket av en ledighet. Hon har gjort flera olika framträdanden och fortsatt deltagit på kungliga uppdrag.

Prinsessan Sofia har talat på Sophiahemmets examinationshögtid, och åkt till Nynäshamn för att träffa volontärer som stöttar nyanlända flyktingar från Ukraina, och det är bara ett litet axplock ur kalendern! Men nu är det nya bud.

Kungens beslut

Sofia har aldrig slutat jobba helt, trots den lilla Julian. Hon är ett proffs på att bolla både jobb och familjeliv, och har lyckats sköta allt parallellt.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Annons

Men nu verkar det vara dags för lite efterlängtad ledighet, även för Sofia. Det närmar sig påsk, och kungen har fattat ett beslut: Sofia och familjen får vara lediga!

Kalendern över kungliga uppdrag är tom för både Sofia och Carl Philip, så det finns gott om tid för påskmys med familjen.

Stannar kvar i Florida

Vart bär det åt i påsk för kungafamiljen då? Inte är det Blåkulla i alla fall. Enligt uppgifter till Svensk Dam kommer prinsparets påskhelg spenderas i Älvdalen, där Sofias föräldrar bor.

–Det gula huset i Kåtilla är verkligen deras andningshål där de kan leva fritt, som vilken småbarnsfamilj som helst, har Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk Dam förklarat.

Någon komplett släktträff blir det däremot inte. Prinsessan Madeleine och familjen håller sig hemma i Florida över påsk, och firar på eget håll.

– Prinsessan Madeleine håller fast vid svenska traditioner som hon vill föra vidare till barnen. Och prinsessan hoppas förstås att hon kan komma hem till sommaren, med familjen. Som hon brukar göra, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Foto: TT

Annons