Därför är Chris O'Neill inte med i Året med kungafamiljen

Därför är Chris O'Neill inte med i Året med kungafamiljen

Chris O'Neill är inte med i Året med kungafamiljen i SVT. Här är förklaringen varför.
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå ut
Slå på ljud

Chris O'Neill och programmet Året med kungafamiljen har inte visat sig vara någon speciellt gångbar kombination.

Inför årets upplaga hade vi såklart hoppas på att få en skymt av Chris i partierna där SVT besökt prinsessan Madeleine i Florida. Men Madeleine dyker upp ensam i programmet – återigen utan maken vid sin sida.

– Vi har ju lite starkare restriktioner här i Florida än hemma i Sverige. Det har varit rätt hårt måste jag säga, hela våren var i tvungna att vara i lockdown i fem månader – och om någon skulle ha sagt till mig att barnen skulle behöva hållas inomhus i fem månader, knappt få gå ut, vi ska hålla barnen hemma och med home schooling från åtta till tre på dagen... Ja, jag vet inte om jag skulle börja skratta eller gråta, säger Madeleine i programmet.

Därför är Chris O'Neill inte med i Året med kungafamiljen

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill dyker inte upp i Året med kungafamiljen i SVT.

Men varför är då Chris inte med i Året med kungafamiljen? Sara Bull, producenten, ger följande svar.

– Det var helt enkelt inte aktuellt i år, säger hon.

Kan man säga något mer om varför det inte var aktuellt?

Nej.

Tidigare har Chris helt enkelt tackat nej till att vara med i programmet.

– Anledningen till det är att det inte har varit några tillfällen för intervjuer när Chris har varit tillgänglig, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Expressen.

– Chris är gift med prinsessan Madeleine, men i övrigt vill han vara så privat som möjligt. Han önskar i den bemärkelsen inte vara en officiell person.

Så här säger Margareta när Svensk Dam ställer frågan i år.

– De har inte varit i Sverige på grund av corona. Det har inte varit några officiella uppdrag. Prinsessan Madeleine medverkar för att tala om Childhood, säger Margareta.

Chris egen förklaring

Chris har demonstrerat väldigt tydligt att han vill stå på sina egna ben. Han tackade nej till prinstiteln och föredrar att förbli betraktad som något annat: en affärsman och kärleksfull pappa. Som han själv sa i en intervju med magasinet King.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa Chris då.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset