Därför är det omöjligt att leva som prinsessa för Meghan

Därför är det omöjligt att leva som prinsessa för Meghan
NU GRATIS

Svensk Damtidnings krönikör Herman Lindqvist reder ut varför en personlighet som Meghan aldrig passade i det i brittiska kungahuset.
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti
Slå på ljud

Tumultet i det brittiska kungahuset liknar alltmer en trailer för nästa avsnitt i TV-serien The Crown.

Där finns allt.

Fullt inbördeskrig inom familjen, en förbryllad drottning, hovfunktionärer som febrilt försöker dämpa och dölja stormskadorna samt en ung prins och hans glamorösa hustru som känner sig missförstådda, isolerade och illa behandlade, trots att det alltid fått exakt vad de velat och i bakgrunden tar den upphetsade brittiska pressen fram sina största krigsrubriker.

Detta kommer precis när stormen lagt sig efter prins Andrews desperata bortförklaringar till hans påstådda sexuella utsvävningar.

Osams med alla

Prins Harry och hertiginnan Meghan har gjort sig osams med alla. Deras störtdykning från att ha varit medias och allmänhetens favoriter till att nu stämplas som ”bortskämda snorungar” är anmärkningsvärd.

Meghan hyllades för två år sedan som räddningen för den brittiska monarkin. Den friska fläkten som skulle förnya det stela hovet. Så hälsades också prinsessan Diana och Fergie en gång (exfru till prins Andrew) . Det slutade illa. Ståhejet nu visar svårigheten för monarkin i en modern, uppkopplad, uppfläkt och krävande nutid.

“Fullt inbördeskrig inom familjen”

Ingen stark personlighet kan komma in och spela sitt eget spel, som Meghan gör.

De viljestarka och kreativa går under eller reser långt bort, som svenska prinsessan Madelaine eller norska Märtha-Louise. Den idealiska prinsessan ska vara som en skyltdocka, le hela tiden, säga och göra och vara exakt det som hovet vill, inte försöka ändra världen på egen hand. Aldrig med en min visa att hon plågas av närgången press.

Meghan Markle

Meghan Markle har haft det svårt att passa in i rollen.

Den rollen blir alltmer svår att spela i vår tid.

Den är omöjlig för en så målmedveten karriärist som Meghan. Hon ville bli prinsessa, en världssuperkändis. Men då hon var framme stämde inte hennes och hovets manus. Redan efter ett år var alla osams med alla. Harry, som hela sitt liv plågats av vad som hände hans mor, har länge velat komma bort, få vara sig själv. Problemet är bara att en brittisk kunglighet och tronföljare inte kan krypa ut ur sitt skinn. Han kan heller inte leva för sig själv men med full kunglig glans, slott i England, skattebetalda livvakter och inga plikter i Storbritannien.

Nu trailer för nästa avsnitt av The Crown: Ska Harry och Meghan tvingas tillbaka eller lyckas de fly?