Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför är Sarah "Fergie" Ferguson inte med i The Crown

14 jan, 2021, 16:00 
Många saknar Sarah "Fergie" Ferguson i The Crown. Här är förklaringen till att hon är med så lite.
Annons
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!Brand logo
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!

The Crown har fått en hel värld att återigen engagera sig i intrigerna kring det brittiska kungahuset. Den senaste säsongen, den fjärde i ordningen, är potentiellt sett den mest kontroversiella hittills. I den har nämligen en viss Lady Diana Spencer gjort entré, spelad av 24-åriga Emma Corrin.

Men en annan ingift kunglighet har spelat en väldigt nedtonad roll i The Crown.

Sarah Ferguson, ofta kallade "Fergie", skymtar bara förbi som hastigast i säsong fyra (spelad av Jessica Aquilina). Många har reagerat på att "Fergie", med sitt ikoniska röda hår", inte får större utrymme i serien.

Därför är Sarah "Fergie" Ferguson inte med i The Crown

Detta har dock sin berättarmässiga förklaring. Emma Corrin har pratat med manusförfattaren Peter Morgan och fått en motivering.

– De följer inga händelsekedjor som inte kan kopplas direkt till drottningen, vilket är väldigt intressant. För jag tror att det har pratats om att ha med "Fergie" mer än de haft, säger Emma till Hollywood Reporter.

Annons

– Jag frågade Peter om det och han sa nej, det kan vi inte, för hennes berättelse påverkar inte drottningen. Allt måste kunna kopplas tillbaka till drottningen. Även Dianas berättelse, den handlar om vad hon gör och effekten det får på drottningen. Det är därför den heter "The Crown".

"Hon är van vid att stå i Dianas skugga"

I brittisk press har "Fergie" uppgetts vara ett fan av serien. Experten Katie Nicholl, som skrivit böcker om den brittiska kungafamiljen, tror att prins Andrews ex-maka tar sin perifera roll i The Crown med en klackspark.

– "Fergie" var van vid att stå i Dianas skugga i verkliga livet, så hon blir nog inte överraskad över att hon står i hennes skugga även i tv-serien, säger Katie.

Men kanske kan detta komma att ändras. Katie tror att Sarah Ferguson kanske kan få mer tv-tid framöver.

– Vi ska ju få en säsong fem och det finns en chans att hon kommer att spela en större roll där, säger hon.

Annons