Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför är Sofia inte med på Silvias födelsedagsfest – hovets besked

24 nov, 2023, 08:08 

Prinsessan Sofia saknas på konserten – här är orsaken bakom.

Annons

Drottning Silvia avrundar det kungliga superåret med att fylla 80 år den 23 december. Fram tills dess inträffar en rad olika firanden, som blir som en slags förrätt till den stora varmrätten senare i år.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Den 30 november hålls ytterligare en konsert, i samspel med Lilla Akademien, för att fira Silvia. Till drottningens stora glädje kommer då prinsessan Madeleine hem för att vara med på festligheterna.

– Nästa vecka är det styrelsemöte med Childhood. Det innebär att alla representanter, alla styrelser från samtliga länder för Childhood, kommer till Stockholm för ett årsmöte. Detta möte fortsätter dagen efter och avslutas på Lilla Akademien, där drottningen även bjudit in alla övriga stiftelser, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia.

Därför är inte Sofia med

Under konserten kommer Silvia även ha sin älskade kung vid sin sida. Även sonen prins Carl Philip kommer att dyka upp, något som bekräftas av hovet i den kungliga kalendern.

Annons

Däremot blir det utan prinsessan Sofia. Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar för Svensk Dam att hon inte kommer vara med på konserten och att det finns en naturlig förklaring bakom hennes frånvaro.

– Hon är ju inte med i någon styrelse av drottningens stiftelser, så det är rätt naturligt att hon inte är med. Det har en förklaring, säger Margareta Thorgren.

Drottning Silvia och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia är inte med under Silvias födelsedagskonsert.

Flera i kungafamiljen saknas

Inte heller kronprinsessparet kommer att delta under konserten. De är på officiellt besök i London och kommer ha fullt upp med att ta del av prinsessan Kates och prins Williams gästfrihet.

Chris O'Neill står inte heller med i den kungliga kalendern. Han är kvar i Florida med barnen och Madeleine kommer att resa hem så fort konserten är slut.

– Prinsessan Madeleine reser hem ensam till det här styrelsemötet. Det är den 29 och den 30 november, därefter åker prinsessan tillbaka hem igen, säger Margareta Thorgren.

Foto: TT

Annons