Därför får inte svenska folket inblick i prinsessan Sofias nya liv

carl philip sofia avicii-konsert
Sofias vardag har ändrats sedan kungen beslutade sig för att krympa kungafamiljen på titlar. Många har dock undrat över varför man inte får veta mer om hennes nya jobb.
Annons

Efter kungens beslut att krympa kungafamijen på titlar har Carl Philip och Sofia tagit ett steg bort från det kungliga strålkastarljuset. Prinsparet syns allt mindre och särskilt Sofia har just nu flera uppdrag som varken journalister eller fotografer bjuds in till.

Annons

Annons

En månad efter kungens beslut meddelade Skandia att prinsessan Sofia tar plats, som styrelsemedlem, i deras stiftelse Idéer för livet. Hon tillträdde den nya tjänsten den 9 december och var otroligt glad över förtroendet.

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som ”Idéer för livet gör”. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbetet, sa Sofia i ett pressmeddelande.

Prinsessan Sofias nya jobb utanför offentligheten

Kungligheter brukar aldrig sitta med i styrelser med kopplingar till företag men eftersom Sofia nu har en friare roll kan hon arbeta med frågor utanför den officiella kalendern. Många blev direkt nyfikna när nyheten om prinsessan nya jobb blev känd men efter det har det varit tyst. När Sofia har haft möte med sin nya kollegor, de andra styrelseledamöterna, har varken journalister eller fotografer varit inbjudna. Hon har heller inte berättat om mötena på prinsparets privata Insagram-konto.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Därför får inte svenska folket inblick i prinsessan Sofias nya liv”

 1. charlotte skriver: 12 mars, 2020

  Märkligt kan jag tycka. Alla som jobbar i Kungafamiljen ska väl synas. Sofia är ju HKH och Carl Philip naturligtvis. Han invigde någon möbelfabrik i Växjö vilket man inte såg något av + att han har haft andra uppdrag i kalendern. Stackars Kungen, säger jag.


  1. Anna skriver: 13 mars, 2020

   På vilket sätt är det synd om kungen? Han har ju själv fattat beslutet att krympa kungafamiljen och lägga fokus på kronprinsessfamiljen.


  2. Desirée skriver: 13 mars, 2020

   C P invigde inte någon möbelfabrik utan närvarade vid Möbelriksdagen och satt och lyssnade till föredrag, hade alltså ingen annan funktion än att lyssna. Det var väl för att han är intresserad av trä som han var där.


 2. Leo skriver: 12 mars, 2020

  Kungens förändringar berör väl barnbarnen inte denna generationen. Att fokus trots allt är mest på kpr V med familj är naturligt. Det räcker med kungaparet o kronprinsessparet, tror inte det finns uppgifter till fler.


  1. Desirée skriver: 13 mars, 2020

   Nej, knappast. Endast välgörenhet och det är ju bra att de ägnar sig åt det eftersom de har tid.


 3. bettan skriver: 13 mars, 2020

  Varför inte göra nytta för apanaget. Arbetsmoralen är låg hos de yngre. men semestrar o ledigheterna blir längre. Inser att de inte vill visa sitt privata liv, det retar folket än mer.


  1. charlotte skriver: 13 mars, 2020

   bettan,
   Hur kan vår statschef med familj som håller mycket låg profil “reta folket” på något sätt? Det finns ju däremot politiker som kan reta folk till vansinne och få dem att tappa tron på framtiden.


  2. charlotte skriver: 13 mars, 2020

   bettan,
   Hur kan vår statschef med familj som håller mycket låg profil “reta folket” på något sätt? Det finns ju däremot politiker som kan reta folk till vansinne och få dem att tappa tron på framtiden.


 4. Catherine skriver: 13 mars, 2020

  Vem undrar…? Inte jag i alla fall.


  1. josefin skriver: 13 mars, 2020

   Jag undrar inte heller – de är helt överflödiga i sina roller i det viktiga arbetet för Sverige.


 5. konsttanten skriver: 13 mars, 2020

  Jag undrar ej heller. C-Ph o Sofia har mitt fulla förtroende som HKH:are


 6. Elna skriver: 13 mars, 2020

  Vi har läst 55 gånger om Sofias nya uppdrag, 4 styrelsemöten per år. Hoppas hon inte blir utbränd. Sluta koka soppa på en spik.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar