Prinsessan Sofias relation med drottning Silvia

prinsessan sofias verkliga relation med drottning silvia
Sofia och drottning Silvia har fått en otroligt nära relation genom åren. Men få känner till hur umgänget såg ut när prinsessan var ny i kungafamiljen.
Annons

Prinsessan Sofia och drottning Silvia har utvecklat en nära relation genom åren. När Sofia förälskade sig i Carl Philip, för tio år sedan, stod Silvia där med öppna armar och välkomnade henne in i familjen. Och sedan dess har banden bara stärkts.

Annons

Prinsessan Sofia påminner om drottningen som ung

Både prinsessan och drottningen är ju de medlemmar, av den svenska kungafamiljen, som har tagit det där speciella steget, från den vanliga världen och ut i det starka kungliga strålkastarljuset. Dessutom har de både valt att engagera sig i kampen för utsatta barn. Silvia med Childhood och Sofia med sitt älskade Project Playground.

Annons

Sedan är det förstås många som slås av att Carl Philips hustru påminner så otroligt mycket om en ung Silvia, till utseendet.

drottning silvia ung prinsessan sofia
Visst påminner prinsessan Sofia om en ung drottning Silvia?

Kungaparet umgås väldigt mycket med Carl Philip och Sofia. Prinsparet har ju ett betydligt luftigare schema än Victoria och Daniel och särskilt drottningen är mån om att åka till Villa Solbacken och leka med Alexander och Gabriel, med jämna mellanrum.

Sedan tycker hon förstås att det är speciellt att paret har valt att bosatta sig i Bertils och Lilians gamla hus. Relationen med Lilian och middagarna på Villa Solbacken betydde mycket för Silvia när hon var ny i kungafamiljen och att hon nu får se sin svärdotter, med sina älskade barnbarn, leva där är förstås en speciell känsla.

Annons

Silvia och Sofia åkte utomlands för att få umgås ifred

Carl Philip och Sofia semestrar dessutom mycket med kungaparet, vilket har stärkt relationen ytterligare. Båda paren älskar det kungliga sommarparadiset Villa Mirage, på Franska rivieran, och prinsparet åkte ner dit så sent som förra sommaren. De var även hit de åkte när kungen och drottningen ville lära känna Carl Philips nya flickvän, utan att det läckte ut till pressen.

Och det är inte bara till Villa Mirage som de gemensamma resmålen går. Under sportlovsveckan fick vi dessutom se en bild på kungaparet, Carl Philip, Sofia och Alexander och Gabriel – från svenska fjällen. Tillsammans njöt de av några härliga dagar i Storlien, där familjens älskade sportstuga ligger.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

❄️🎿 Sportlovshälsningar från Jämtland. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Kungl. Hovstaterna

Ett inlägg delat av Kungahuset (@kungahuset)

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

49 kommentarer till “Prinsessan Sofias relation med drottning Silvia”

 1. Leo skriver: 7 mars, 2020

  Dr S o S är inte alls lika varandra o har inte alls någon liknande bakgrund förutom att de inte har kunglig bakgrund. Vill de träffa sin son så är det troligtvis detta som gäller. Hur många artiklar har handlat om denna likhet, tid att sluta med denna tramsiga jämförelse.


  1. Royalist javisst skriver: 8 mars, 2020

   Instämmer!


 2. Fundering skriver: 7 mars, 2020

  Ingen är väl förvånad över deras djupa vänskap. Ingenting verkar skilja de båda åt. De har båda satt upp höga mål och också sett till att nå dem. Bra jobbat!


 3. Elna skriver: 7 mars, 2020

  Jag trodde att Sofia var bortglömd, det har inte skrivits om henne på två dagar. Men som vanligt är det drottningens relation med Sofia som betyder något, hennes son nämns aldrig, han verkar inte ha någon plats i drottningens liv.


 4. Lea skriver: 7 mars, 2020

  Undrar vad kungafamiljen anser om alla uppdiktade sagor som berättas i denna tidning. Dessutom är de inte mer lika än på hårfärgen. Man ser se likheter man vill se.


 5. Anna skriver: 7 mars, 2020

  Jag ser inte alls likheten mellan den unga Silvia och Sofia. Den enda gemensamma nämnaren är väl långt, mörkt hår…den unga Silvia var en exotisk skönhet, Sofia är på sin höjd söt.


 6. ancibergfeldt skriver: 7 mars, 2020

  Känns som om Sofia har kommit
  nära Silvia , När Madelene flyttade. Sofia har fyllt tomrummet.)


 7. Elna skriver: 7 mars, 2020

  Hemliga resor, allt är hemligt med Sofia.


 8. Karin eller kanske Nirak skriver: 7 mars, 2020

  Undrar om de tror på det själva när de påstår att Silvia tog emot Sofia med öppna armar.

  Jag är övertygad om att de genom åren byggt upp en fin vänskap, men alla familjer med gamla pengar och makt är oroliga för gold diggers och kungafamiljen är såklart inget undantag. Även personer med “rätt” bakgrund synas i sömmarna innan de accepteras fullt ut och det blir ju lite löjligt att antyda att drottningen är naiv. Bara för att någon uppför sig vänligt och korrekt i alla situationer betyder inte att denne välkomnar vem som helst med öppna armar.


  1. Catrin skriver: 8 mars, 2020

   Om man läser boken “Carl Philip” av SD:s nuvarande chefredaktör Johan T Lindwall framgår det att Silvia ansåg att det var “fullständigt uteslutet” att Sofia en dag skulle gifta in sig i kungahuset. Detta pga hennes bakgrund som deltagare i Paradise Hotel och nakenbilden med en boaorm. Jag håller med dig – även om de idag har en fin relation tror jag knappast att drottningen var överlycklig över sonens val av partner.


  2. Bror skriver: 8 mars, 2020

   Måhända kände drottningen här, att det nu var hög tid att betala tillbaka något för den kritiska mediegranskning hon själv och hennes familj kom undan med den dag det stod klart för alla och envar, att den här gången var det allvar bakom den kungliga uppvaktningen.


  3. charlotte skriver: 9 mars, 2020

   Bror,
   Vad skulle Drottningen och hennes familj kommit undan med? Vad skulle hon betala igen för? Mycket fula anklagelser! Nu har man ju fått se nya dokument där det visar sig att Drottningens pappa verkligen hjälpte judiska flyktingar att fly till Sverige. Hans medlemskap i partiet var ju för att lägga ut dimridåer för Hitler. Precis det jag trott från början. Du brukar ju ha en rättvis inställning till personer här.


  4. Bror skriver: 9 mars, 2020

   Bästa charlotte!
   Jag instämmer bara i det som Ulf Nilsson, en av de klassiska “murvlarna” på Expressen, sa vid tillfälle: hade vi journalister bara gjort vår jobb, hade Silvia Sommerlath aldrig blivit drottning i Sverige.
   Inte för inte kallas ibland massmedierna för “den tredje statsmakten”.
   Vad sedan din “tro” i den här frågan anbelangar, så är du självfallet fri att föra fram en för dig passande sådan. Men du kan inte samtidigt kräva, att vi som tar del av den utan protester ska köpa det förment sakliga innehållet i samma din “tro”.


 9. Biggen skriver: 7 mars, 2020

  Ja, jävvlar!


  1. Bea skriver: 8 mars, 2020

   ”Biggen”
   😂trevligt att någon har fattat det naiva i det hela….


  2. Helene skriver: 9 mars, 2020

   Biggen, din kommentar var helt underbar!! 🙂 🙂


 10. Bettan skriver: 8 mars, 2020

  När man har läst om kungens leverne måste det väl vara mysigt för honom att få in en Paradise Hotel tjej i famljen.


 11. IngridR skriver: 8 mars, 2020

  Karin
  Rakt och modigt skrivet av dig. Har själv aldrig vågat använda g-ordet.


 12. ancibergfeldt skriver: 8 mars, 2020

  Bettan: Det ligger något i det du
  säger!


 13. charlotte skriver: 8 mars, 2020

  Tror att Drottning Silvia kan hantera sina tre kraftpaket till barn och deras respektive. De är alla mycket olika och mormor/farmor vill träffa alla på barnens villkor. Villa Solbacken och Prinsparet med sina pojkar är nog väldigt trevligt att besöka. Estelle är Kungaparets första barnbarn och betyder nog något särskilt. Enl bilder i somras såg man Drottningen och Chris samtala mycket. Tror att han har stor respekt för henne och de kommer bra överens. Kungen är en så gullig man men han har nog inte så mycket att säga sina svärsöner. De har inte samma kemi.


 14. Kajsa Nilsson skriver: 9 mars, 2020

  Charlotte! Tror du verkligen på det du skriver? Walther Sommerlath gick med i nazistpartiet redan när han bodde i Brasilien. Där bodde, samtidigt, flera tusen tyskar. Endast en bråkdel av dem gick in i nazistpartiet. Så något tvång var det inte och inte heller någon dimridå. Det är möjligt att W S mot SLUTET av kriget gjorde en insats men det förklarar inte varför han från början gick med och sedan – när hans dotter förlovade sig med den svenske kungen – direkt nekade när han fick frågan om han någon gång varit medlem i ovanstående parti. Läs på historien lite bättre, Charlotte!
  Ta in det här SvD!


  1. charlotte skriver: 9 mars, 2020

   Kajsa Nilsson,
   Jag har nog läst historia sedan 60-talet och hur det nazistiska partiet uppstod och varför man gick med. De flesta av rädsla när arbetslösheten ökade och valutan sjönk som en sten. Det lidande som Drottning Silvia fått gå igenom i efterhand är omänskligt och hon om någon vet vad kriget innebar, hur hennes bror var deporterad i flera år från familjen och hur hennes mor blev svårt sjuk efter kriget och pappa fick ta hand om hela familjen. Nazismen hade många ansikten och i Sverige blev inte alla glada när freden kom. Svenskarna sitter idag i sina stugor och tror att de vet något om nazismen som pågick på 1930-talet. Har du lyssnat för mycket på Jan Scherman och TV4?


  2. Catrin skriver: 9 mars, 2020

   Jag tror att `Charlotte` skriver här under flera signaturer i förhoppningen att antingen få fram det rojalistiska budskapet eller provocera…ibland blir inläggen så absurda att jag tror på det senare alternativet . Dit hör inlägget om WS. `Charlotte`, menar du på fullt allvar att hovet förfalskat dokument i efterhand för att få WS att framstå som Oscar Schindler??? För att han var nazist är ställt utom tvivel. Av övertygelse eller opportunism vill jag låta vara osagt.


 15. Fluff skriver: 9 mars, 2020

  charlotte,
  ”Lägga ut dimridåer för Hitler.”
  Tag av de rojalistiska glasögonen och försök se objektivt och nyktert på de vidimerade fakta som föreligger.
  De är faktiskt ganska många.
  Vidare får du nog vänta med att hjälteförklara herr Sommerlath.
  Ingen historisk institution eller vetenskaplig expertis har ännu tillskrivit de nya ”fynden” någon som helst äkthet.


 16. charlotte skriver: 9 mars, 2020

  Bror, Fluff, Kajsa Nilsson,
  Till er som tror att allt media säger är en sanning säger jag bara som en kolumnist på Expressen skrev: Varför härjar nazismen runt på det här sättet snart 100 år efter att den existerade i verkligheten? I de mindre upplysta samhällena finns ju utrotningar av icke önskvärda fortsatt och det tar väl åtskilliga generationer innan dessa krigslekar tar slut. Vad kan vi i västvärlden göra åt detta? Vi i Sverige kan bara försöka kämpa för att alla människors rätt till sin egen åsikt upprätthålls och respekteras. Ingen massmanipulation alltså, som den som äger rum nu.


 17. charlotte skriver: 9 mars, 2020

  Bror, Fluff, Kajsa Nilsson,
  Till er som tror att allt media säger är en sanning säger jag bara som en kolumnist på Expressen skrev: Varför härjar nazismen runt på det här sättet snart 100 år efter att den existerade i verkligheten? I de mindre upplysta samhällena finns ju utrotningar av icke önskvärda fortsatt och det tar väl åtskilliga generationer innan dessa krigslekar tar slut. Vad kan vi i västvärlden göra åt detta? Vi i Sverige kan bara försöka kämpa för att alla människors rätt till sin egen åsikt upprätthålls och respekteras. Ingen massmanipulation alltså, som den som äger rum nu.


  1. Fluff skriver: 9 mars, 2020

   charlotte,
   Ditt svar är lovvärt men har inte ett skvatt med de tidigare frågeställningarna i tråden att göra.


 18. Bror skriver: 9 mars, 2020

  Bästa charlotte – igen!
  En omedelbar korrigering av din text här ovan.
  Det du kallar för “deportationen” av den blivande drottningens bror under kriget var helt enkelt en “skyddsåtgärd” av de tyska myndigheterna i syfte att rädda barn och unga undan de förödande attackerna från det allierade bombflyget.
  På likartat sätt förfor också britterna under “Blitzen”.
  Den nu i medierna omnämnda “deportationen” av drottningens bror får nog skrivas på samma konto som uppgifterna om Walther Sommerlath som ett samtida parallellfall till Oscar Schindler.


 19. Bror skriver: 9 mars, 2020

  charlotte – ett litet tillägg
  Att vakta sin tunga, i bemärkelsen vara varsam med orden och de sammanhang i vilka de används, är ett gott råd så här i de sociala mediekrigens yttersta tider.
  Som bland andra Göran Rosenberg påpekat vid upprepade tillfällen, finns det “vissa” ord som betecknar alldeles speciellt avgränsade fenomen. Dit hör ordet “deportation”.
  I alldeles särskild hög grad gäller det om ordet används om annat än om nazisternas transporter av Europas judar till dödsfabrikerna i östra Europa, företrädesvis i Polen.
  Den respekten är vi skyldiga alla de som miste livet för Stjärnans skull.


 20. charlotte skriver: 9 mars, 2020

  Bror,
  Om man som meddebattör inte på några villkor vill komma till något sorts samförstånd är diskussionen av 0 värde. Allt handlar om att skriva ner en kvinna som arbetat för Sverige i 40 år och gjort det på ett utmärkt sätt. Professor Madeleine Leijonhufvud och jag hade samma åsikt på den tiden detta var aktuellt.
  Det är träffande att norska kommentatorer försvarar sin kungafamilj till varje pris vad som än händer där.


  1. Bror skriver: 9 mars, 2020

   Bästa charlotte
   Jag förstår att du med “samförstånd” menar att allt är förhandlingsbart och ska så vara. Jag är av en annan åsikt.
   Någon moralisk skyldighet att alltid söka samförstånd när åsikterna går isär finns inte.
   Tänk så mycket bättre allt skulle bli om också Stefan Löfven kunde fås att omfatta denna insikt.


  2. Fluff skriver: 9 mars, 2020

   Men charlotte,
   om du finner att diskussionen har 0 värde ställer jag mig och även dig frågan varför i hela friden deltar du i den?
   De flesta har, om inte medfött så kanske inlärt, en förmåga till kritiskt tänkande och källkritik.
   Jag kan inte finna detta någonstans i dina inlägg.
   Att blint acceptera a l l t som meddelas, görs eller hörs från hovet och de där inblandade är sällsynt men du gör det med bravur.


  3. charlotte skriver: 9 mars, 2020

   Fluff,
   Jag tror inte på något som sägs från hovet. Jag har egna källor och kunskap som jag inte behöver leta efter. Att någon gång får höra “vilken intressant tanke” vore kul. Det är detta jag menar med samförstånd och att vi alla här är monarkister, vilket jag har sett är ett önsketänkande.


  4. Anna skriver: 9 mars, 2020

   Charlotte,
   Har du missat alla kritiska inlägg om Märtha Louises schaman skrivna av norska läsare?
   Jag börjar misstänka att du jobbar för hovet…


  5. Kajsa Nilsson skriver: 14 mars, 2020

   Den norska kungafamiljen har inte samma historia som den svenska under krigsåren. Den norske kungen Håkon vägrade att tala med Gustaf V efter
   kriget. Ingen har väl glömt hur Sibylla åkte ner till Göteborg för att utfordra de tyska transitsoldaterna under kriget…


 21. Dorothea skriver: 9 mars, 2020

  Det är väl fullkomligt ointressant vilka som var eller inte var nazister på 40-talet – särskilt som de nu är döda. Och om Silvia så varit dotter till Hitler så hade hon gärna fått bli drottning för min del! Barn kan väl inte rå för vad föräldrarna gör!


  1. Bror skriver: 10 mars, 2020

   För några år sedan kom det i Tyskland ut en veritabel skälmroman med titeln Er ist wieder da.
   Genast ställdes frågan bland allvarsmännen och -kvinnorna på tidningarnas kultursidor om man verkligen får skämta om en så allvarlig sak som att Hitler stiger upp bland bråten där bakom det gamla riksdagskansliet, borstar av sig dammet från vapenrocken och börjar en dråplig promenad genom det moderna Berlin. Jo, det får man, sa de boksynta tyskarna och gjorde romanen till en välförtjänt kioskvältare.
   Den nymornade Hitler fattar ingenting av det han ser. Har vi invaderats turkarna, undrar han och noterar med stigande förvåning myckenheten av turkiska fysionomier, dofter och tryckalster. Men tack och lov inte en skymt av en endaste liten ryss. Eller har de möjligen maskerat sig? Här gäller det att vara på sin vakt och inte gå i en så enkelt gillrad fälla.
   Lika länge, minst, verkar signaturen Dorothea ha slumrat.
   Dags att vakna nu, vännen!
   Fast det ska villigt erkännas: det där med Hitlers dotter var banne mig roligt!


  2. josefin skriver: 12 mars, 2020

   Nej Dorothea, barn kan inte rà för vad föräldrarna gör men tvivelsutan tar barn efter vad föräldrar gör. Det skulle väl mana till eftertanke.


 22. Helene skriver: 9 mars, 2020

  Fluff samt Bror.

  Läser era inlägg i diskussionen med charlotte, –måste medge att om jag vore charlotte skulle jag lägga mej platt.–Tänker på min svärfar (nu pensionerad kärlkirurg)–som tar sin whiskypinne, skrattar sitt bullrande skratt o säger: Helene lilla,- jag tror varken på Gud eller Kungen.– charlotte skulle kanske tina upp om hon mötte honom, tom. erkänna att det är ganska tokigt med avelsmonarki….


  1. Fluff skriver: 10 mars, 2020

   Helene,
   Den s.k. Bengt Rur och alla medlemmar i Facebook -gruppen ”Stärk monarkin” tycks impregnerade mot sunt förnuft.


 23. Helene skriver: 10 mars, 2020

  Visst är det så Fluff, allt för att klara självbilden.–Orden/tanken är tunnare än “papperet” de skriver på.


 24. Helene skriver: 10 mars, 2020

  Fluff, visst är det så. –Deras ord/tankar,–är tunnare än “papperet” de skriver på.


 25. Fluff skriver: 10 mars, 2020

  Romanen Bror berättar om går nu som film på Netflix.
  ”Han är tillbaka”.
  Se den.


  1. Helene skriver: 11 mars, 2020

   Fluff, Tack för info! / I all hast Helene


  2. josefin skriver: 12 mars, 2020

   Tack, det ska jag verkligen göra!


  3. Ulla Lundell skriver: 12 mars, 2020

   Jag har nog missuppfattat detta, trodde det skulle handla om drottning Silvias relation med prinsessan Sofia inte om hennes far Walther Sommerlath

   Ulla


 26. Ingrid skriver: 12 mars, 2020

  Charlotte,
  Ibland kan inte enbart ord befästa sanningen för vissa, det krävs dessutom ett rörligt intellekt och inga svarta skygglappar.


 27. Kajsa Nilsson skriver: 14 mars, 2020

  SJÄLVKLART ska inte barn belastas för föräldrars tillkortakommanden. Men – om Silvia hade varit lite mer eftertänksam och klok så hade hon svarat på publiciteten ang hennes pappas förehavanden så här: “Min pappa var en underbar far för mig och mina bröder. Den bit av hans historia som nu kommit fram kan jag bara beklaga och samtidigt säga att jag tar helt avstånd från. Jag var inte ens född när det begav sig.” Att fabricera historien med hjälp av arkivarier som numera jobbar för hovet gjorde att hon hängdes ut mer än nödvändigt. Sedan håller jag med om att om journalisterna gjort sitt jobb så hade hon aldrig blivit drottning. Sedan kan man alltid jämföra Walther S med kungens föräldrar och morföräldrar. Hans morfar var en av de allra första som till Hitler förklarade sitt pastorat som Judenfrei… Men så blev han också utslängd från England dit han hade flytt vid krigsslutet. Men det här är väl SVD för fega för att ta in.


 28. Kajsa Nilsson skriver: 17 mars, 2020

  Det var det engelska kungahuset som starkast verkade för att Koburgprinsen (ett barnbarn till drottning Victoria och hängiven nazist och antisemit) kastades ut från England. Han ställdes senare inför krigsrätt för krigsförbrytelser.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar