Därför får inte svenska folket inblick i prinsessan Sofias nya liv

carl philip sofia avicii-konsert

Sofias vardag har ändrats sedan kungen beslutade sig för att krympa kungafamiljen på titlar. Många har dock undrat över varför man inte får veta mer om hennes nya jobb.

Efter kungens beslut att krympa kungafamijen på titlar har Carl Philip och Sofia tagit ett steg bort från det kungliga strålkastarljuset. Prinsparet syns allt mindre och särskilt Sofia har just nu flera uppdrag som varken journalister eller fotografer bjuds in till.

En månad efter kungens beslut meddelade Skandia att prinsessan Sofia tar plats, som styrelsemedlem, i deras stiftelse Idéer för livet. Hon tillträdde den nya tjänsten den 9 december och var otroligt glad över förtroendet.

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som ”Idéer för livet gör”. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbetet, sa Sofia i ett pressmeddelande.

LÄS MER: SOFIAS RELATION MED DROTTNING SILVIA

Prinsessan Sofias nya jobb utanför offentligheten

Kungligheter brukar aldrig sitta med i styrelser med kopplingar till företag men eftersom Sofia nu har en friare roll kan hon arbeta med frågor utanför den officiella kalendern. Många blev direkt nyfikna när nyheten om prinsessan nya jobb blev känd men efter det har det varit tyst. När Sofia har haft möte med sin nya kollegor, de andra styrelseledamöterna, har varken journalister eller fotografer varit inbjudna. Hon har heller inte berättat om mötena på prinsparets privata Insagram-konto.

Foto: TT