Därför flyttar prins Harry och Meghan Markle

prins harry och hertiginnan meghan

Den kungliga världens hetaste par tar ett steg tillbaka. Harry och Meghan lämnar sin centrala roll i den brittiska kungafamiljen. Och det finns en person som har påverkat dem i beslutet.

Prins Harry och hertiginnan Meghan drar sig tillbaka, 35 respektive 38 år gamla. Chockbeskedet om att paret lämnar sin centrala roll i den brittiska kungafamiljen kom under onsdagen och enligt uppgifter ska de inte ha informerat drottning Elizabeth innan de publicerade meddelandet på sitt privata Instagramkonto.

Meghan och Harry flyttar till USA

Nyheten toppar just nu brittisk media och åsikterna (och de upprörda känslorna) är många. Men det här är knappast ett beslut som Harry och Meghan har kommit fram till över en natt. Redan i oktober meddelade hertigparet att de skulle ta en paus från offentligheten resten av året. Dessutom valde de bort drottningens traditionsenliga julfirande på Sandringham för att tillbringa helgdagarna i Kanada.

meghan markle doria ragland prins harry

Mamma Doria har alltid stöttat Meghan och har en nära relation till Harry.

I presskommunikén framgår också att Harry och Meghan ska flytta. Åtminstone delvis. I framtiden kommer de att dela sin tid mellan Storbritannien och Nordamerika. Och i USA finns ju Meghans mamma, Doria Ragland, 62.

Meghan vill komma närmre mamma Doria

Hon står Meghan otroligt nära och har varit ett otroligt stöd när den stora mediebevakningen har varit som mest påträngande. Hertiginnan har varit öppen med att pressen har gjort att hon har mått dåligt. Mamma Dorias famn har betytt allt. Hon var den enda från familjen Markle som var med på Harrys och Meghans bröllop och istället för att eskorteras till St. Georges Chapel, av någon från hovet, valde Meghan att åka veteranbil tillsammans med sin mamma.

Doria var även med paret under deras julfirande i Kanada, berättade en talesperson för hertigparet av Sussex.

Doria Ragland är, till skillnad från pappan Thomas Markle, fullt accepterad av den brittiska kungafamiljen. Hon har varit med Meghan på flera välgörenhetsevenemang och några dagar innan bröllopet blev hon inbjuden att träffa drottning Elizabeth. Meghan är Dorias enda barn och hon kallar sin dotter för “Flower”. Hon jobbade tidigare som socialarbetare och nu är hon yogainstruktör med dreadlocks och piercing i näsan. För närvarande bor Doria i Los Angeles. Hon och Meghan har ofta talat om hur det skulle vara om de bodde närmre varandra – och Archie skulle kunna få en mer vardaglig kontakt med sin mormor. Och nu blir alltså drömmen verklighet.

Foto: TT