Tecknet innan Harry och Meghan tog beslutet att lämna kungahuset

prins harry och hertiginnan meghan lämnar kungahuset
Harry och Meghan tänker om. Hertigparet av Sussex lämnar sin centrala position i det brittiska kungahuset för att delvis bosätta sig i USA. Nyheten chockar en hel värld men redan i höstas kunde vi se tecken på att familjen var på väg bort.
Annons

Under onsdagen kom chockbeskedet. Prins Harry och hertiginnan Meghan kommer att göra en stor livsförändring det här året. I en presskommuniké meddelar paret att de lämnar sin centrala plats i det brittiska kungahuset.

Annons

– Efter många månaders överväganden och långa interna diskussioner har vi valt att göra en förändring detta år, för att bana oss en ny progressiv väg inom kungahuset, skriver prins Harry, 35, och hertiginnan Meghan, 38, säger hertigparet av Sussex i uttalandet.

Annons

Många är förvånade över beslutet. Att Meghan har mått dåligt av den tuffa mediebevakningen är ingen hemlighet men nyheten att paret kommer att bli mer osynliga och, delvis, lämna Storbritannien för att bo långa perioder i USA kommer ändå som en överraskning.

– Den här geografiska balansen kommer att ge oss möjlighet att uppfostra vår son så att han får en känsla för den kungliga tradition som han är född in i, samtidigt som det ger vår familj utrymme att fokusera på nästa kapitel, som bland annat inkluderar lanseringen av vår egen välgörenhetsstiftelse.

Harry och Meghan tackade nej till drottning Elizabeth

Men det första tecknet att Harry och Meghan var på väg bort kom redan i höstas. Redan i mitten av november avslöjade paret att de inte skulle fira jul med drottning Elizabeth på slottet Sandringham. Istället ville de resa till Kanada för att “ladda batterierna”. Archies första jul tillbringade han alltså inte med den brittiska kungafamiljen.

Annons

Harry har firat jul på Sandringham i hela sitt liv. Enda undantaget var år 2012, då han tjänstgjorde i Afghanistan. Det brittiska folket reagerade på beslutet men man förstod inte att det var en början på ett helt nytt liv för Harry, Meghan och lilla Archie. Ett liv långt borta från det kungliga strålkastarljuset.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Tecknet innan Harry och Meghan tog beslutet att lämna kungahuset”

 1. Mimmi skriver: 9 januari, 2020

  Ja, en skakande världsnyhet i nivå med den som kungen kom med i höstas gällande barnbarnens titlar.


 2. Annakf skriver: 9 januari, 2020

  Meghan kommer ju inte bli mer omtyckt efter detta. Det verkar vara en knepig dam det där, med tanke på hur trasig henne egen familj verkar vara så är det kanske inte förvånande men varför bryta med Harrys familj också? För det är ju det de i princip gör.


  1. Chris skriver: 10 januari, 2020

   Vad är det som säger att det är Meghans beslut? Kan det inte vara Harrys beslut? Han har tidigare uttryckt farhågor om att detta skulle kunna sluta lika illa som med hans mamma. Bryr sig engelsk press?? Inte ett skvatt!! Spär svensk press på dessa påstående om Meghan? Absolut!!


 3. PernillaA skriver: 9 januari, 2020

  Är ganska dålig stil att inte ha kommunicerat det med drottningen innan man offentlig gör ett sådant beslut för det går ju bra att vara kunglig när det passar som tex vid bröllopet.
  Vill de ha ett öppet bråk med alla


  1. Chris skriver: 10 januari, 2020

   Tror inte ett ögonblick på att de inte kommunicerat detta med drottningen, men det är min uppfattning. Där finns inga officiella bekräftelser på detta, och det kommer inte att komma några heller vad jag tror. Detta är enligt min uppfattning en tidningsanka för att göra en hemsk situation ännu värre. Allt för att svärta ner Meghan. Allt är hennes fel. Stackars Harry (ironi i de två sista meningarna)


  2. Sara skriver: 10 januari, 2020

   Men inte kan du veta om det varit någon kommunikation med drottning eller hov. Det är ju endast spekulationer och media som påstår.


 4. maria skriver: 10 januari, 2020

  Det talas mycket om apanage vem skall ha och vem skall inte ha apanage. Egendomligt är väl då att när en familj vill avsäga sig apanaget och bli självförsörjande genom att arbeta och fatta sina egna livsbeslut då inte detta nu är helt OK.


 5. Leo skriver: 11 januari, 2020

  Tråkigt för Harry, verkar fått problem han aldrig tidigare brottats med.


  1. Bea skriver: 13 januari, 2020

   Harry har säkert inte det minsta problem och det är väl självklart att det är ett gemensamt fattat familjebeslut. Ett mycket bra sådant dessutom.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar