Just nu! Kungliga chockbeskedet: Meghan och Harry lämnar kungahuset!

Just nu! Kungliga chockbeskedet: Meghan och Harry lämnar kungahuset!
Vilket chockbesked! Prins Harry och Meghan går just nu ut och meddelar att de lämnar sin centrala plats i det brittiska kungahuset.
Annons

– Efter många månaders överväganden och långa interna diskussioner har vi valt att göra en förändring detta år, för att bana oss en ny progressiv väg inom kungahuset, skriver prins Harry, 35, och hertiginnan Meghan, 38, i en presskommuniké som slog ner som en bomb nu i kväll.

Annons
Meghan och Harry avslöjar att de flyttar till USA.
Livet i kungafamiljen var tuffare än Meghan trodde, det berättade hon själv i den uppmärksammade TV-intervjun i höstas.

Annons

Meghan och Harry: ”Vi flyttar till USA”

De fortsätter:

– Vi kommer att backa undan från vår nuvarande centrala position som ”seniora” medlemmar av kungafamiljen, vilket ger oss möjligheten att arbeta och bli ekonomiskt oberoende.

Meghan och Harry har också tagit beslut om att lämna Storbritannien, åtminstone delvis. Framöver kommer de att bo långa perioder i USA tillsammans med sin son Archie, nu åtta månader gammal.

Annons
Baby Archie på Meghans och prins Harrys julkort.
Den sex veckor långa julsemestern i Kanada gav mersmak.

Planen är dock samtidigt att de ska fortsätta att stödja drottning Elizabeth, 93.

– Det är med hennes uppmuntran, särskilt under de senaste åren, som vi känner oss redo att ta det här steget. Vi planerar nu att dela vår tid mellan Storbritannien och Nordamerika, samtidigt som vi uppfyller vår plikt mot drottningen, Förenade Samväldet och de organisationer som vi är beskyddare av.

Meghans och Harrys nya liv

– Den här geografiska balansen kommer att ge oss möjlighet att uppfostra vår son så att han får en känsla för den kungliga tradition som han är född in i, samtidigt som det ger vår familj utrymme att fokusera på nästa kapitel, som bland annat inkluderar lanseringen av vår egen välgörenhetsstiftelse.

Annons

Archie Meghan
Archie Harrison Mountbatten-Windsor kommer att få ett mycket friare liv än sina kusiner prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

– Vi ser fram emot att dela med oss av alla detaljer kring detta spännande nya steg framöver, samtidigt som vi fortsätter att samarbeta med drottningen, prins Charles, prins William och alla andra berörda. Fram till dess – vårt varmaste tack för ert fortsatta stöd.

Undertecknat Prins Harry och Meghan.

Brittiska kungafamiljens power-par är med andra ord på väg bort. Oj oj oj, vilken skräll!

Annons
Prins Harry visar upp sonen Archie.
Det är bara två år sedan amerikanska tv-stjärnan Meghan Markle stormade in i den brittiska kungafamiljen – och nu är hon redan på väg att flytta tillbaka till USA tillsammans med prins Harry.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

32 kommentarer till “Just nu! Kungliga chockbeskedet: Meghan och Harry lämnar kungahuset!”

 1. Anna skriver: 8 januari, 2020

  Har sagt det från början, Megan styr allt!


 2. Cilla skriver: 8 januari, 2020

  Har vi tur så avsäger de sig titlarna också


 3. Ani skriver: 8 januari, 2020

  Pressen fick vad de beställde


 4. Sandra skriver: 8 januari, 2020

  Enligt brittisk media skall de bo i Storbritannien och nordamerika. Det är inte bestämt var i nordamerika men Kanada verkar vara ett troligt alternativ.


 5. HMA skriver: 8 januari, 2020

  -Ojojojoj! Där fick de engelsmännen… det finns konsekvenser av saker och ting, av deras agerande! Det hade de nog inte räknat med i sina elaka påhopp.
  Men ett tecken var ju också dopet i somras, där media inte bjöds in.

  En klar förlust för det engelska kungahuset, som blir betydligt tråkigare i och med deras avhopp.


  1. Lydia skriver: 9 januari, 2020

   Det skrivs mycket om att media varit jobbiga för dessa två. Vad jag undrar är vad taskigt har media gjort? Ärlig fråga till den som kan svara.

   Bara att döpa ungen till Archie visar ju på att man skiter i traditioner och är “lite rolig”. Sen tror jag säkert Meghan hade kunnat få vara mer föräldraledig nu om de haft en seriös diskussion med drottningen. Men som andra sagt; brittiska kungafamiljen har medlemmar att välja bland – dessvärre kommer vi snart inte att ha det.


 6. Kristina skriver: 8 januari, 2020

  Vad är drottningens första ord efter denna nyhet?


 7. Hanna skriver: 8 januari, 2020

  Kan man vara delvis kunglig? Trodde att rollen innebar ” in or out” även för ”reserven”.


 8. Marie skriver: 8 januari, 2020

  Brittiska Kungahuset är stort och det är generationsväxlingar på G. Kommer säkert att återstå ett kärngäng för att utföra deras arbetsuppgifter.
  Spännande att följa Meghan, Harry och Archies framtid. Unnar Harry ett inre lugn….


 9. Monarkist skriver: 8 januari, 2020

  De gör vad de önskar att göra. Jag önskar Harry och Meghan lycka till. De har redan berättat att de organisationer de är involverade i, även i fortsättningen kommer att vara en del av deras arbete


 10. Christina skriver: 8 januari, 2020

  De vill ha sin kaka och äta den också . Antingen borde de vara ute eller inne. Meghan vill bestämma allt . Undrar hur länge deras äktenskap håller .


  1. charlotte skriver: 9 januari, 2020

   Christina,
   Instämmer.


 11. Temla skriver: 9 januari, 2020

  Syns klart att det är ett gemensamt beslut. Harry har ofta visat att han kan gå din egen väg. Det här kan öppna upp för ett vitalare och mer aktivt engagemang i viktiga samhällsfrågor, från flera kungahus. Det behövs, som världen utvecklas just nu. Tycker dom gör helt rätt att bryta ny mark.


 12. Lea skriver: 9 januari, 2020

  Helt rätt, ett riktigt power-par, ett par i tiden. Varför hålla kvar vid ngt så tråkigt som ett gammalmodigt o fyrkantigt kungahus som fört så mkt sorg in in i Harrys liv


 13. Bror skriver: 9 januari, 2020

  “It’s the Sussex’s Bonnie and Clyde moment; a break for the border, a cry of liberation.”

  Brigid Delaney said it.


 14. josefin skriver: 9 januari, 2020

  P Charles har uttryckt flera gànger att de arbetande kungligheterna ska bli färre och inte fler. Detta är ju helt i den andan, ffa som William har 3 barn som alla stár före Harry i tronföljden. Harry o Meghan blir mao mer som Zara o Mike Tindall vilka lever ett eget liv. Säkert komplicerat att lösa, men allt man vill det gàr.


 15. Ewa skriver: 9 januari, 2020

  Jag tror att i grunden så är det drottningen som bestämt det här. Ingen annan än hon har något att säga till om i det kungahuset.


 16. Birthe Vejrum skriver: 9 januari, 2020

  Er helt enig med HMA her. 🙂
  Parret skriver på deres Instagram, at de beholder Commonwealth + deres protektioner, og som tidligere støtter Dronning Elizabeth. Hvilket vel betyder, at de vil deltage på alle nationale mindedage, men ikke vil bruges som budbringere for regeringen ?
  Så, hvor lidt kongelige de bliver må tiden jo vise.
  At give Meghan skylden for dette er ikke OK. Dette er alene medierne + deres “troldefabrik” = deres kommentarfelter.


 17. Cissi skriver: 9 januari, 2020

  Harry gör precis som Diana gjorde vid skilsmässan från Charles: släpper ett pressmeddelande innan detaljerna är klara. Detta kommer att slå tillbaka, tyvärr.


 18. Inabeaglepack.dk skriver: 9 januari, 2020

  God beslutning – det anede mig allerede fra begyndelsen at enten gik hun eller også gik de begge. Når det nu skal være sådan – så skal de ikke have en krone mere fra Kongehuset eller skatteyderne


 19. Leo skriver: 9 januari, 2020

  Inga miljömänniskor, deras flygresor mellan England o Kanada blir säkert många.


 20. Minna skriver: 9 januari, 2020

  Alla kungahusen borde avskaffas.Man behöver dom inte nuförtiden.


 21. PernillaA skriver: 9 januari, 2020

  Det är ju lite som i Sverige , man har kakan men gnagar lite på den också


 22. Leo skriver: 9 januari, 2020

  Inget miljötänk om det blir många resor mellan England o Kanada!


 23. evchen skriver: 9 januari, 2020

  Varför envisas SvenskDam med att säga att de flyttar till USA? Det framgår inte alls i deras meddelande. Tror snarast att de väljer Kanada.


 24. Deo skriver: 9 januari, 2020

  Jag förstår deras val. Men varför bestämde de inte det här innan de hade ett stort offentligt bröllop? Och innan de renoverade hus för miljoner i UK?


 25. katya skriver: 9 januari, 2020

  No objections to anyone “going their own way” but that would also imply “paying their own way”, something which neither Markle nor her present husband number three are inclined to do. Harry was left many millions in Diana’s will (more than William since, as a presumed future Prince of Wales, William would have access to funds well in excess of any will’s bequest); if Harry and his wife live in Canada part of the year, then Canadians will have to shoulder some of the financial burden of their security and the remainder by the long-suffering, and growing impatient, British public. Stay tuned for far more fallout from this false ‘declaration of independence’ and self-serving ‘charity’ initiatives.


  1. Catherine skriver: 11 januari, 2020

   Katya,

   Well said:-)
   I agree 100%.


 26. mm skriver: 9 januari, 2020

  Harry är en driftig man som säkerligen klara sig lika bra utan kungliga penningar och titlar, men frågan är om utträdet gynnar dom eller skapar en ännu större häxjakt av pressen. Megan kan man tycka vad man vill om….


 27. Helene skriver: 9 januari, 2020

  Bra gjort av självständigt tänkande människor! Meghan van att tjäna sina egna pengar, serien Suits gav henne 300000 kronor/avsnitt. Hon deltog i 100 avsnitt. Harry har visat företagsamhet i samhällsengagemang. Kungahus är idag en förlegad företeelse för tänkande människor som önskar ordna med sitt liv själva, utbildning till barnen osv. Bra gjort!!


 28. maria skriver: 10 januari, 2020

  Mycket bra beslut av paret. Att vara självförsörjande och bestämma över sina egna livsbeslut i vår moderna tid det är precis vad som gäller.
  Årtalet är 2020 och medeltiden är för längesedan passe’.


 29. Susanne Blomgren skriver: 15 januari, 2020

  Har läst att Charles ger sina söner pengar varje år utöver apanaget. Dom får dela på 60 miljoner,30 miljoner var. Tycker nog att Harry då inte ska ta emot det längre. Avsäga sig sina titlar, sedan kan dom leva som dom önskar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar