Därför går Lina Hellqvist emot Anna Westling – beslutet som förändrar allt

Därför går Lina Hellqvist emot Anna Westling – beslutet som förändrar allt

Anna Westling och Lina Hellqvist är båda släktingar till ingifta kungligheter.Men där upphör likheterna mellan de två kvinnorna.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

I och med att prins Daniel och prinsessan Sofia anslutit sig till kungahuset, så har den svenska kronan fått två nya familjer på köpet. Familjen Westling och familjen Hellqvist. Båda familjer är omtyckta av både folket och kungligheterna – men de har valt två helt olika angreppssätt när det gäller den ökade uppmärksamheten.

Familjen Westling har gjort ett livsval

Anna Westling har valt ett anonymt liv.

Anna Westling har valt ett anonymt liv.

Familjen Westling håller en låg profil. Det gäller för mamma Ewa, pappa Olle och systern Anna.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet. 

– Olle och Ewa får inga titlar eller funktioner så därför kommer de inte behöva göra några officiella framträdanden eller så. Vi kommer att se dem på bröllopet och blir det barnbarn kommer de förstås på dop och barnkalas, men sen går de nog tillbaka till sitt ”vanliga” liv i skymundan, långt bort från pressen.

Lina Hellqvist – så lever hon

Där får man säga att Sofias systrar Lina och Sara Hellqvist står i bjärt kontrast. Speciellt Lina – som har ett jobb som regelbundet för henne in i rampljuset. Hon arbetar på PR-byrån Mindmakers, som grundades av Christina Saliba, en stor profil inom det stockholmska nöjeslivet.

Lina är dessutom inte rädd för att själva dyka upp på kändispremiärer och mingel.

Lina och Christina Saliba på ett bokmingel.

Lina och Christina Saliba på ett bokmingel.

 

LÄS MER: Anna Westlings beslut – därför säger hon nej

 

Lina samarbetar med Christina och författaren Camilla Läckberg i Invest in Her, ett investmentbolag som arbetar för att stötta kvinnliga företagare.

– Christina och Camilla arbetar aktivt för ökat kvinnligt inflytande i allt de gör. Deras erbjudande om delägarskap i Invest in Her bevisar exakt det. Jag ser hur de förändrar näringslivet, och jag är stolt över deras förtroende att göra detsamma, har Lina själv sagt om uppdraget.

Lina gillar att klä upp sig och surra med eliten – medan Anna Westling föredrar att stanna hemma i Gävle. Två olika livsstilar, två olika livsval.

Lina på Elle-galan i år.

Lina på Elle-galan i år.