Därför har Kate tagit av sig sin vigselring

Kate Middletons senaste bild på Instagram fick följarna att börja undra.Varför har hertiginnan tagit av sig sin vigselring?

Kate Middleton bär inte vilken vigselring som helst. Smycket i fråga har en väldigt speciell plats i prins Williams hjärta. Ringen, som pryds av en enorm blå safir, tillhörde tidigare Williams mamma Diana, som dog när William bara var 15 år gammal.

Dianas ring är smidd i 18 karats vitt guld. Safiren i mitten är på 12 karat och omges av 14 diamanter.

Hon gav tillbaka ringen till prins Charles när de skilde sig – men för William har den alltid representerat en viktig kvarleva från mamma. Därför tvekade han inte inför att räcka fram den till Kate när han bad om hennes hand.

Kate Middleton har tagit av sin vigselring

Nu har ringen fått vila ett tag. Just detta reagerade många följare på när Kate och William la upp en Instagram-bild från Kensington Palace – att Kates finger var bart.

Men enligt Hello Magazine har ringens plötsliga frånvaro en naturlig förklaring. Enligt medicinska studier har det nämligen visat sig att ringar medför en förhöjd smittorisk. I dessa tider, när coronaviruset (covid-19) härjar, så kan bakteriehärden under en ring bli rent av farlig. Och då hjälper det inte om man tvättar händerna regelbundet.

Det här är inte första gången som Kate tar av sig ringen för att hindra bakteriespridning. Hon gjorde samma sak i januari, inför ett besök på barnsjukhuset Evelina Children’s Hospital i London.

Så att hon tar av sig ringen är inte ett tecken på några äktenskapliga bekymmer med William. Kate har bara tänkt ett extra steg i dessa oroliga tider. Det är ett hemsk tanke, att en person inte ska kunna ha på sig en vigselring på grund av ett virus – men så ser världen ut just nu.

 

LÄS OCKSÅ: Så lever Anders Tegnell med sin familj – hustruns kärleksfulla hälsning